Tarif

Marineyi hazırlamak için bir havanın içine kişniş tohumu, kimyon tohumu, zerdeçal ve doğranmış kök zencefili koyun. Sarımsağın kabuklarını soyun ve havana ekleyin. Hepsini iyice ezin. Püre kıvamına gelmeleri için biraz zeytinyağı ekleyin. Tekrar ezin. Hazırladığınız bu karışımı pirzolaların üzerine sürün ve etleri buzdolabına kaldırıp biraz dinlendirin.

Rezene püresini yapmak için rezene köklerini kabaca doğrayın. Sarımsağın kabuklarını ayıklayıp kabaca doğrayın. Tavayı ocağa koyup içine zeytinyağını dökün. 1-2 tutam da tuz serpiştirin. Yağ hafif ısınınca doğradığınız rezene ve sarımsağı tavaya koyun ve 1 tutam daha tuz serpiştirin. Kimyonu da ilave edin. Ara ara karıştırarak pişirin. Nar ekşisini ve taze kekik yapraklarını da ilave edin.
Rezenelere nar ekşisini ekledikten sonra yanmalarını önlemek için bolca karıştırın.
Naneli yoğurt için süzme yoğurdu bir kaseye koyun.

Taze nane yapraklarını incecik kıyın, süzme yoğurdun içine ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip yoğurdu iyice karıştırın. Buzdolabına koyup dinlenmeye bırakın.
Pirzolaları dolaptan alıp oda sıcaklığına gelmesi için biraz bekletin. Pişmiş olan rezeneleri mutfak robotuna aktarın. Kremayı ilave edin. Robotu çalıştırın. Karışımı püre haline getirmekte zorlanırsanız içine bir miktar da zeytinyağı ekleyin. Karışımı püre haline getirin.

Başka bir tavaya bir miktar zeytinyağı dökün ve ısıtın. Pirzolaları ısınan tavaya yerleştirin. Orta pişmiş olacak şekilde çevirerek pişirin. (çok pişmiş tercih ediyorsanız, tavada pişirme işleminden sonra 3-4 dakika da 200 C lik sıcak fırında pişirebilirsiniz.)

Rezene püresini tabağa koyun. Üzerine pirzolaları yerleştirin. Naneli süzme yoğurdu da üzerlerine gezdirin. (yoğurdu ve püreyi dilerseniz yanında da servis edebilirsiniz.)

1 adet taze nane yaprağını ince kıyıp üzerlerine serpiştirin, 1 tutam da zerdeçal serpiştirin. servis edin.

Malzemeler

  • 1 diş sarımsak
  • 3 tutam kimyon tohumu
  • 2 tutam kişniş tohumu
  • 2 tutam zerdeçal
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı ince doğranmış kök zencefil
  • 4 adet kuzu pirzolası

Rezene püresi için:

  • 2 adet taze kök rezene
  • 1 diş sarımsak
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kimyon
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 dal taze kekik

Naneli yoğurt için:

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 5 yaprak taze nane

Benzer Tarifler