Tarif

İnce kıyılmış sarımsağı, rezene tohumunu ve taze dereotunu bir kaseye ekleyin. Limon kabuklarını alın, suyunun çıkması için sıkın ve kaseye koyun. Rakıyı dökün, tuz ve karabiber serpin ve zeytinyağını üzerinde gezdirin, sonra da deniz börülcesini ekleyin.


Kenarları 40 cm uzunluğunda geniş bir kare alüminyum  folyo alın ve iki kat yapıp yüzeye düz olacak şekilde yerleştirin. Bir kaşık dolusu deniz börülcesi alın ve alüminyum folyonun üzerine koymadan önce suyunu süzün. Sonra iyice yayın ve kırmızı tekir balıklarını üzerine koyun. Son olarak üstüne biraz zeytinyağı, rakı ve baharat koyun.

 

Alüminyum folyoyu sıkı bir paket olacak şekilde katlayın. Pişme esnasında paketten buhar kaçmaması için kenarlarını sıkıca katlayın. Bu sayede tüm tatlar balığın için işleyebilir.

 

Paketi kızgın kızartma tavasının üzerine koyun ve 3-4 dakika pişirin. Paketi açın ve servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet kırmızı tekir balığı filetosu
  • 1 yarım diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1 çay kaşığı kıyılmış rezene tohumu
  • 1 çorba kaşığı doğranmış dereotu
  • 2 şerit limon kabuğu
  • 1 çorba kaşığı rakı
  • 1 adet ince doğranmış rezene soğanı
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 150 gram deniz börülcesi

Benzer Tarifler