İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Rezene Yatağında Rakılı Balık Poche

Oylama 0/5
Bıçağınız yardımıyla balığın üzerinde derin olmayan ince kesikler atın. Rezenenin kök kısmını ikiye bölün ve ince ince dilimleyin. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve doğradığınız rezeneleri balığı üzerine yatırabileceğiniz şekilde yerleştirin. Rezenelerin yapraksız yeşil tarafını da ince parçalara kesin. Balığınızı tepesideki rezenelerin üzerine yerleştirin. Üzerine tuz, karabiber serpin. Rezenenin doğradığınız yeşil parçalarını da üstüne ve etrafına serpiştirin. Maydanoz yapraklarını kabaca doğrayıp balığın karnının içine yerleştirin. Limonu dilimleyin ve balığın üzerine yerleştirin. Üzerine rakıyı ekleyin. Zeytinyağını da ekledikten sonra yağlı kağıdı balığı içinde hapsedecek şekilde büzerek kapatın.

Önceden 200 C ye ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra yağlı kağıdı açın ve üzerine lime kabuğu rendeleyin ve zeytinyağı gezdirin. Birkaç taze rezene yaprağı da serpiştirip servis edin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza