Ricottalı Köfteli Spagetti

Ricottalı Köfteli Spagetti

Tarif

Ekmeği 20 dakika boyunca büyük bir karıştırma kabında sütün içinde bekletin, sonra hamur haline getirmek için ellerinizle yoğurun. Ricotta, kıyma, yumurta, peynir, maydanoz, muskat, limon kabuğu ve biraz tuz ve karabiber ekleyin ve eşit bir karışım elde etmek için iyice karıştırın (ellerinizi kullanmak en iyisi). 20-30 dakika buzdolabında bekletin.

Yağı büyük ağır bir tavada ısıtın, köfteleri mandalina büyüklüğünde şekillendirin ve her iki tarafı kahverengi olana dek kızartın (gerekirse partiler halinde yapın). Doğranmış soğanı (veya arpacık soğanını) ekleyin ve köfte ile 1-2 dakika pişirin. Tavayı şarapla deglaze edin ve alkol uçana kadar pişirin (2-3 dakika). Makarna, su, kereviz ve maydanoz yapraklarını, çeyrek kırmızı biberi ve bir tutam tuzu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Altını kısın ve üstü kapalı bir şekilde 2 saat boyunca pişirin. Tuz için tadına bakın ve damak zevkinize göre ayarlayın. Pişmiş kerevizi, maydanoz yapraklarını ve kırmızı biberleri atın. Biraz taze yaprak ekleyin.

Büyük bir tencerede tuzlu suyu kaynatın. Spagettiyi içine koyun, iyice karıştırın ve al dente olmadan hemen önce çıkarın. Makarnayı doğrudan köfte tavasına alın, biraz makarna pişirme suyu da ekleyin. Yumuşak köfteleri bozmadan hafifçe karıştırın. Taze kereviz yaprakları, biraz rendelenmiş parmesan peyniri ve öğütülmüş kara veya beyaz biber ile sıcak servis edin.

Malzemeler

  • 70 gr kabuksuz bayat ekmek, 120 ml süte batırılmış
  • 120 gr ricotta peyniri
  • 500 gr kıyma
  • 1 yumurta
  • 40 gr rendelenmiş parmesan peyniri
  • 2-3 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • 1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • ince doğranamış 1/2 limon kabuğu
  • tuz ve karabiber
  • 1 küçük arpacık soğanı, ince doğranmış
  • 1/4 kırmızı biber, tek parça halinde
  • 150 ml kırmızı şarap
  • 800 ml domates salçası
  • 400 ml su
  • bir kaç maydanoz yaprağı
  • bir kaç kereviz yaprağı, bitmiş tabağa eklemek için fazladan
  • 50 ml sızma zeytinyağı
  • tuz ve karabiber

Benzer Tarifler