İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Riesling Pastası

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Hazırlık:

    Hamur:


    Unu, kakao tozunu ve yaprak bademi blenderden geçirip toz hâline getirin. Un karışımının ortasını açın ve sütle yumurta sarısı koyun. Tereyağını parçalayın ve şekerle birlikte hamura karıştırın. Hepsini yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin, bunu streç filmle kaplayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Un serptiğiniz tezgahta hamuru yaklaşık 4 milimetre kalınlığa gelecek şekilde açın. 20 santimetre çapında iki yuvarlak kesin. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisinde yuvarlakları 15 dakika pişirin.
  2. Prev2/3Next

    Riesling’li mus:

    Jelatini soğuk suya koyun.Yumurta sarısıyla şekeri çırpın. Yumurta sarısına biraz Riesling şarabı koyun ve karışımı tencereye alın. 1 limonun rendesini ve 1 portakalın suyunu ekleyin. Kalan Riesling şarabını koyun ve karışımı kısık ateşte 80 derece olup yoğurt kıvamına gelene kadar pişirin. Jelatini Riesling kremasına karıştırın ve koyulaşana kadar buzlu suyun üstünde soğutun. Kremayı yoğurt kıvamına gelene kadar çırpın ve soğuyan Riesling kremasına ekleyin. Pişen yuvarlak katmanı yağlayıp streç film sardığınız tart kalıbına koyun. Kalıbın içine musu dökün ve pastayı buzdolabına koyun.
  3. Prev3/3Next

    Süsleme:

    Çikolatayı benmari usulü eritin ve yağı ekleyin. Üzüm salkımını 3 küçük parçaya ayırın. Salkımları çikolataya batırın. Donmaları için buzdolabına koyun. Öteki kek katmanını 10 parçaya ayırın ve pastanın üstüne dizin. Pastanın üstüne pudra şekeri serpin ve çikolata kaplı üzümleri koyun.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen