Riesling Pastası

Riesling Pastası
Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Perşembe 2 Temmuz saat 16:35 | Cuma 3 Temmuz saat 02:05

Tarif

Hazırlık:

Hamur: 

Unu, kakao tozunu ve yaprak bademi blenderden geçirip toz hâline getirin. Un karışımının ortasını açın ve sütle yumurta sarısı koyun. Tereyağını parçalayın ve şekerle birlikte hamura karıştırın. Hepsini yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin, bunu streç filmle kaplayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Un serptiğiniz tezgahta hamuru yaklaşık 4 milimetre kalınlığa gelecek şekilde açın. 20 santimetre çapında iki yuvarlak kesin. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisinde yuvarlakları 15 dakika pişirin.

Riesling’li Mus:

Jelatini soğuk suya koyun.Yumurta sarısıyla şekeri çırpın. Yumurta sarısına biraz Riesling şarabı koyun ve karışımı tencereye alın. 1 limonun rendesini ve 1 portakalın suyunu ekleyin. Kalan Riesling şarabını koyun ve karışımı kısık ateşte 80 derece olup yoğurt kıvamına gelene kadar pişirin. Jelatini Riesling kremasına karıştırın ve koyulaşana kadar buzlu suyun üstünde soğutun. Kremayı yoğurt kıvamına gelene kadar çırpın ve soğuyan Riesling kremasına ekleyin. Pişen yuvarlak katmanı yağlayıp streç film sardığınız tart kalıbına koyun. Kalıbın içine musu dökün ve pastayı buzdolabına koyun.

Süsleme:

Çikolatayı benmari usulü eritin ve yağı ekleyin. Üzüm salkımını 3 küçük parçaya ayırın. Salkımları çikolataya batırın. Donmaları için buzdolabına koyun. Öteki kek katmanını 10 parçaya ayırın ve pastanın üstüne dizin. Pastanın üstüne pudra şekeri serpin ve çikolata kaplı üzümleri koyun.

Malzemeler

Hamur için:

  • 150 gram un
  • 20 gram kakao tozu
  • 75 gram dilimlenmiş badem
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 100 gram tereyağı
  • 75 gram şeker

Riesling'li mus için:

  • 7 adet jelatin yaprağı
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 160 gram şeker
  • 375 mililitre Riesling şarabı
  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 250 mililitre krema

Süsleme için:

  • 100 gram beyaz çikolata
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 yarım salkım beyaz üzüm
  • 1 ölçü pudra şekeri

Benzer Tarifler