Riesling Pastası

Riesling Pastası

Hazırlanış

Hazırlık:

Hamur:


Unu, kakao tozunu ve yaprak bademi blenderden geçirip toz hâline getirin. Un karışımının ortasını açın ve sütle yumurta sarısı koyun. Tereyağını parçalayın ve şekerle birlikte hamura karıştırın. Hepsini yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin, bunu streç filmle kaplayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Un serptiğiniz tezgahta hamuru yaklaşık 4 milimetre kalınlığa gelecek şekilde açın. 20 santimetre çapında iki yuvarlak kesin. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisinde yuvarlakları 15 dakika pişirin. Riesling’li mus:

Jelatini soğuk suya koyun.Yumurta sarısıyla şekeri çırpın. Yumurta sarısına biraz Riesling şarabı koyun ve karışımı tencereye alın. 1 limonun rendesini ve 1 portakalın suyunu ekleyin. Kalan Riesling şarabını koyun ve karışımı kısık ateşte 80 derece olup yoğurt kıvamına gelene kadar pişirin. Jelatini Riesling

Malzemeler

Hamur için:

  • 150 gram un
  • 20 gram kakao tozu
  • 75 gram dilimlenmiş badem
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 100 gram tereyağı
  • 75 gram şeker

Riesling'li mus için:

  • 7 adet jelatin yaprağı
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 160 gram şeker
  • 375 mililitre Riesling şarabı
  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 250 mililitre krema

Süsleme için:

  • 100 gram beyaz çikolata
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 yarım salkım beyaz üzüm
  • 1 ölçü pudra şekeri

Benzer Tarifler