Tarif

Yaban (kuru) mantarları 20-25 dakika kadar sıcak suda bekletin.

Derince bir tavayı orta ateşe yerleştirin ve içine az bir miktar zeytinyağı dökün. Tuz serpiştirin.

Soğanın kabuklarını soyup minik küplere doğrayın ve tavaya koyun. Karıştırarak soğanları saydamlaşıncaya kadar terletin.

İçerisine risotto pirincini ekleyin ve karıştırmayı sürdürün.

İçerisine beyaz şarabı ekleyip karıştırarak ateşte alkolünün uçmasını sağlayın.

Orta- yüksek ateşte pirince et suyundan bir miktar ekleyip sürekli karıştırarak pirincin suyu çekmesini sağlayın. Pirinç suyunu çektikçe et suyundan ekleyin ve sürekli karıştırın. Bu işlemi pirinç yumuşamaya başlayıncaya kadar sürdüreceksiniz. Karıştırma işlemini kesinlikle bırakmayın, yoksa pirinç dibini tutacaktır.

Suda beklettiğiniz yaban mantarlarını sudan çıkartıp fazla suyunu sıkın ve kabaca doğrayın.

Mantarları risottonun içine ilave edip karıştırın. Parmesan peynirini de ilave edip tekrar karıştırın. Son olarak da içine tereyağını ilave edip karıştırın.

Risottoyu düz bir tabağın içerisine yayıp soğumaya bırakın.

Ayrı bir tavanın içine zeytinyağı döküp ısıtın.

Yumurtaları bir kaseye kırın ve çırpın. Ayrı iki kaseye de ekmek kırıntısı ve unu koyun.

Soğuyan risottodan bir miktar alarak elinizde top haline getirin, topun ortasına bir adet küp küp kesilmiş kaşar peynirinden yerleştirin. Topu iyice sıkarak pirincin kaşarın her yanını iyice kapladığından emin olun.

Hazırladığınız risotto toplarını önce una sonra yumurtaya en son da ekmek kırıntısına batırıp ısınmış yağda her yanı altın sarısı oluncaya kadar çevirerek pişirin.

Pişen topların fazla yağının süzülmesi için havlu peçete serili bir tabağa çıkartın.

Servis ederken servis tabağınızın dibine rende parmesan peyniri yerleştirin ve risotto toplarını üzerlerine dizin. Kıyılmış taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

Malzemeler

Risotto için:

  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı risotto pirinci
  • 1 yarım su bardağı beyaz şarap
  • 1 litre et suyu
  • 1 su bardağı kuru yaban mantarı
  • 2 avuç parmesan peyniri
  • 5 küçük parça tereyağı
  • 1 küçük kalıp kaşar peyniri
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Kızartmak için:

  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 kade un
  • 1 kase panko ekmek kırıntısı

Üzeri için:

  • 1 ölçü parmesan peyniri rendesi
  • 1 avuç taze nane

Benzer Tarifler