Rose’un geleneksel Zeppole’si

Rose’un geleneksel Zeppole’si

Tarif

Patatesler soğuduktan sonra yumurta ve sütü ekleyin ve karıştırın. Un ve mayayı ekleyin ve yoğurun, sonra tuz ekleyin ve karışana kadar yoğurun. Çok kuru ise biraz daha süt ekleyin. Çok ıslaksa, az miktarda un ekleyin, ancak daha ıslak bir hamurla daha kabarık zeppole’ler elde edeceğinizi unutmayın. Kâseyi nemli bir mutfak havlusu ile örtün ve oda sıcaklığında 2 saat veya iki katına çıkana kadar kabarmaya bırakın.

Yağı büyük, ağır tabanlı bir tavada ısıtın. Yağın hazır olup olmadığını kontrol etmek için içine biraz hamur atın. Hemen cızırdar ve yüzeye çıkarsa, yağ hazırdır. Ellerinizi kullanarak hamur parçalarını sıkın, her birini ançüez veya zeytinle (veya her ikisinden de) doldurun ve sıcak yağın içine bırakın. Tavayı fazla doldurmayın, aksi takdirde yağ sıcaklığı düşerek zeppole’nizin çok fazla yağ emmesine neden olur. Altın rengini alıp ve kabarana  kadar, her birini 3-4 dakika boyunca küçük gruplar halinde pişirin. Havlu kağıtla fazla yağını alın. Sıcak veya ılık servis edin.

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 500 gr haşlanmış ve ezilmiş patates
  • 2 yumurta
  • 7 gram kuru maya (1 paket)
  • Yaklaşık 1/3 bardak süt
  • tuz
  • ançüez
  • kızartma için hafif zeytinyağı
  • veya bitkisel yağ

Benzer Tarifler