Rösti Ve Salata

Rösti Ve Salata

Tarif

Hazırlık:

  • Fırını önceden 220 dereceye ısıtın.
  • Patatesler için büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın.

 

Patateslerin haşlanması, mantarların kızartılması:

  • Patatesleri kabuklarını soymadan 10 dakika haşlayın.
  • Mantarları temizleyip doğrayın.
  • Sarımsağı soyup ince ince doğrayın.
  • Bir tavada bir miktar yağ kızdırın. Sarımsakları ve mantarları yaklaşık 5 dakika kavurun.
  • Süzün ve bir süzgeçte soğutun.

 

Rösti yapımı:

  • Patateslerin suyunu süzüp soğumasını bekleyin. Kabuklarını soyun.
  • Haşlamış patatesleri bir kâseye rendeleyin.
  • Bir tavada bir miktar yağ kızdırın.
  • Rendelenmiş patatesi bir tavanın dibine eşit şekilde yayın. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin.
  • Ocağın altını kısın ve hafif kahverengi bir renk alıncaya dek, yaklaşık 10 dakika kızartın.
  • 5 dakika sonra bir tabak ya da kapak yardımıyla rösti’yi ters yüz edin.

Salata:

  • Domatesleri ve salatalıkları eşit parçalar hâline doğrayın.
  • Rokayla ve rendelenmiş peynirle karıştırın.
  • Kızartılmış mantarları ekleyin.
  • Zeytinyağı, tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın.

Malzemeler

 

  • 4 adet büyük patates
  • 250 gram mantar
  • 1 diş sarımsak
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 1 yarım demet Frenk soğanı
  • 100 gram krem peynir
  • 1 tatlı kaşığı yaban turpu kreması
  • 100 mililitre yağsız süt
  • 3 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 250 gram roka
  • 1 miktar sızma zeytinyağı
  • 100 gram rendelenmiş peynir
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler