Rösti Ve Salata

Rösti Ve Salata

Hazırlanış

Hazırlık:
• Fırını önceden 220 dereceye ısıtın.
• Patatesler için büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın. Patateslerin haşlanması, mantarların kızartılması:
• Patatesleri kabuklarını soymadan 10 dakika haşlayın.
• Mantarları temizleyip doğrayın.
• Sarımsağı soyup ince ince doğrayın.
• Bir tavada bir miktar yağ kızdırın. Sarımsakları ve mantarları yaklaşık 5 dakika kavurun.
• Süzün ve bir süzgeçte soğutun. Rösti yapımı:
• Patateslerin suyunu süzüp soğumasını bekleyin. Kabuklarını soyun.
• Haşlamış patatesleri bir kâseye rendeleyin.
• Bir tavada bir miktar yağ kızdırın.
• Rendelenmiş patatesi bir tavanın dibine eşit şekilde yayın. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin.
• Ocağın altını kısın ve hafif kahverengi bir renk alıncaya dek, yaklaşık 10 dakika kızartın.
• 5 dakika sonra bir tabak ya da kapak yardımıyla rösti’yi ters yüz edin. Yaban turpu kreması:

Malzemeler

  • 4 adet büyük patates
  • 250 gram mantar
  • 1 diş sarımsak
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 1 yarım demet Frenk soğanı
  • 100 gram krem peynir
  • 1 tatlı kaşığı yaban turpu kreması
  • 100 mililitre yağsız süt
  • 3 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 250 gram roka
  • 1 miktar sızma zeytinyağı
  • 100 gram rendelenmiş peynir
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler