Hazırlanış

Hazırlık:

İç harcı:


Kabağı küp küp doğrayın. Zeytinleri dilimleyin ve beyaz peyniri parçalayın. Domatesi küp küp doğrayın. Kırmızı soğanı soyun ve kabaca doğrayın. Sarımsağı soyun ve ince ince doğrayın. Kabağı, limon suyunu, zeytini, beyaz peyniri, domatesi, soğanı ve sarımsağı karıştırın, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Dürüm:

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Havlunun üstüne bir yufka koyun. Yufkaya yağ sürün ve üstüne ikinci yufkayı koyun. Tekrar yağ sürün ve yufkaların tamamını bu şekilde koyun. İç harcını uzun bir şerit hâlinde yufkanın üstüne koyun ve yufkayı dürüm yapın. Dürümün üstüne zeytinyağı sürün. Dürümü fırında, pişirme kağıdı serdiğiniz bir tepside, kızarana ve çıtır çıtır olana kadar 15 dakika pişirin. Fesleğen sosu:

Fesleğeni koparıp ince ince doğrayın. Elma suyunu, zeytinyağını, balzamik sirkeyi karıştırın, karışım

Malzemeler

İç harcı için:

  • 1 adet küçük kabak
  • 1 adet limon
  • 75 gram çekirdeksiz zeytin
  • 150 gram beyaz peynir
  • 1 adet domates
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber

Dürüm için:

  • 4 adet yufka
  • 1 ölçü zeytinyağı

Fesleğen sosu için:

  • 1 demet fesleğen
  • 200 mililitre elma suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler