İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Rudolph'un Cevizli Turtası

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Hazırlık:

    Hamur:


    Una tereyağı ve şeker katın, yumurta ekleyin ve yumuşayana kadar hamuru yoğurun. Hamuru düzleştirin, streç filmle kaplayın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  2. Prev2/3Next

    İç harcı:

    Bir tencereyi ısıtın ve şekeri yavaş yavaş karamelize edin. Başka bir tencerede kremayı kaynatın ve bunu karamele katın. Bal ekleyin ve karamel çözünene kadar pişirin. Cevizleri koyun, tencerenin altını kapatın ve harcı yavaş yavaş soğumaya bırakın.
  3. Prev3/3Next

    Turta:

    Fırını 220 dereceye getirin. Tezgaha biraz un dökün ve hamuru 4 milim kalınlıkta açın. Turta kalıbına hamuru koyun ve kenarları kesin. Kalıba iç harcını dökün. Artan hamuru kalıbı kaplayacak şekilde açın. Harcın üstünü bu hamurla kapatın, çatalla kenarlarına bastırın ve turtanın üstüne delikler açın. Fırında üstü kızarana kadar, 12 dakika pişirin. Piştikten hemen sonra üstüne şeker serpin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen