Rudolph'un Çikolatalı ve Ahududulu Muslu Bisküvileri

Rudolph'un Çikolatalı ve Ahududulu Muslu Bisküvileri

Hazırlanış

Çikolatalı bisküviler:

Fırını önceden 190 dereceye ısıtın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta aklarıyla şekeri sertleşene dek çırpın.

Tereyağı ve yumurta sarılarını çikolataya ekleyin. Bir kaşık dolusu yumurta akını, çikolatalı karışıma ekleyin. Çikolata karışımını yumurta aklarıyla birleştirip dikkatlice karıştırın. Karışımı bir krema torbasına aktarın.

Bir fırın tepsisine iri toplar hâlinde karışımdan sıkıp 12 dakika fırında pişirin. Çikolatalı bisküvileri soğumaya bırakın. Çikolatalı ve ahududulu mus:

Çikolataları küçük küçük kesin. Yumurta akıyla bir yemek kaşığı şekeri kabarana dek çırpın. Suyla şekeri ısıtıp iki dakika kaynatın (121 derecede).

Şekerli şerbeti, yumurta aklarına ekleyip yumurta akı ısınana kadar karıştırın. Ahududu püresini kaynatın, ocağın altını kapatın ve çikolatayla tereyağını içine ekleyin. Kremayı sertleşene dek çırpın.

Malzemeler

Çikolatalı bisküviler için:

  • 125 gram bitter çikolata
  • 120 gram yumurta beyazı
  • 40 gram şeker
  • 30 gram tereyağı
  • 20 gram yumurta sarısı

Çikolatalı ahududu mus için:

  • 100 gram bitter çikolata
  • 60 gram yumurta beyazı
  • 90 gram şeker
  • 50 gram su
  • 100 gram ahududu püresi
  • 25 gram tereyağı
  • 200 gram krema

Jöle için:

  • 400 gram bitter çikolata
  • 100 mililitre süt
  • 100 mililitre krema
  • 50 gram şeker
  • 30 gram tereyağı

Benzer Tarifler