Rujak Manis

Rujak Manis

Tarif

Meyveleri temizleyip tırtıklı bıçakla doğrayın. Salatalığı uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve tırtıklı bıçakla doğrayın. Son olarak süsleme ve ezme için çili biberleri doğrayın ve havana koyun. Yarım limonun suyunu, jumbo karides ezmesini, kaju fıstıklarını, palmiye şekerini, tuzu ve demirhindi macununu ekleyip havanda öğütün.

Sosu meyvelerin üstüne dökün. Marulu yıkayın, yapraklarını tabağa alın ve üstlerine meyve salatasını eşit olarak pay edin. Kızarmış ve kabaca doğranmış kaju fıstıklarıyla süsleyin.

Malzemeler

  • 1 yarım ananas
  • 1 adet yeşil mango
  • 1 adet yeşil papaya
  • 3 adet kırmızı elma
  • 1 adet salatalık
  • 2 adet çekirdeksiz çili biber
  • 1 adet çekirdekli çili biber
  • 1 yarım misket limonu
  • 1 yarım tatlı kaşığı jumbo karides ezmesi
  • 25 gram kaju
  • 50 gram palmiye şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı demirhindi macunu
  • 1 adet marul
  • 50 gram kızarmış kaju fıstığı

Benzer Tarifler