Hazırlanış

Rum Baba:

Mayayı üç yemek kaşığı suda eritin. Un, tuz, tereyağı bal ve mayalı karışımı karıştırın. Yumurtaları ekleyip hamur hâline gelene dek yoğurun.

Bir miktar tereyağını eritip Rum baba kaplarını yağlayın. Hamuru, kalıplara bölüp 30 dakika kadar kabarmaya bırakın.

Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Rum baba tatlılarını kahverengileşene dek, 25 dakika fırında pişirin. Şerbet:

Çubuk vanilyayı ikiye bölüp özünü çıkarın. Su, şeker, vanilya tohumu, boş vanilya kabukları, yarım limon ve portakal suyunu şeker eriyene dek kaynatın. Ardından, tencereyi ocağın üstünden alıp romu ekleyin.

Kremayı sertleşene dek çırpın.

Rum baba tatlılarını kalıplardan çıkarıp şerbete daldırın, şerbeti tamamen çekmelerini bekleyin. Tatlıları meyve ve çırpılmış kremayla servis edin.

Malzemeler

Rum Baba için:

  • 4 gram kuru maya
  • 200 gram un
  • 1 tutam tuz
  • 70 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 5 adet yumurta

Şerbet için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 250 mililitre su
  • 250 gram şeker
  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 100 mililitre rom

Süsleme için:

  • 100 mililitre krema
  • 1 ölçü mevsim meyvesi

Benzer Tarifler