Tarif

Tereyağı ve şekeri yumuşak bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Acı badem yağı, vanilya özütü ve rom ekleyin. Kuru malzemeleri karıştırın ve tereyağı-şeker karışımına ekleyin.

Yağlayıp unladığınız silikon kalıplara hamuru dökün. 175 derecede ısıttığınız fırında 1 saat kadar pişirin. Kekleri kürdanla test edin. Hamur kürdana yapışmıyorsa pişmiş demektir.

Kekleri kalıplarından çıkarın ve bir süre soğumaya bırakın. Rom ve arrack likörü karışımıyla ıslatın. Keklerin üzerine birer kaşık frambuaz reçeli koyun. Kaplaması için yer bırakın.

Kaplamayı hazırlayın. Pudra şekerine soğuk suyu kaşık kaşık ekleyin ve sürekli karıştırın. Kaplama, sürülebilecek kadar yumuşak ama kekin üzerinden akmayacak kadar da katı olmalıdır. Reçelin etrafına kaplamayı sürün.

Malzemeler

Kek hamuru:

  • 200 gram tereyağı
  • 100 gram şeker
  • 100 gram ham şeker
  • 2 adet yumurta
  • 250 gram buğday unu
  • 100 gram toz badem
  • 100 gram zencefilli çörek kırıntısı
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 100 mililitre krema
  • 2 damla acı badem yağı
  • 1 yarım yemek kaşığı kakule
  • 1 tutam tuz
  • 1 ölçü rom
  • 2 damla vanilya özütü

Islatmak için:

  • 1 ölçü rom
  • 1 ölçü arrack likörü

Kaplaması için:

  • 200 mililitre frambuaz reçeli
  • 1 ölçü su
  • 1 miktar pudra şekeri

Benzer Tarifler