İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Runeberg Kekleri

Oylama 0/5

Tereyağı ve şekeri yumuşak bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Acı badem yağı, vanilya özütü ve rom ekleyin. Kuru malzemeleri karıştırın ve tereyağı-şeker karışımına ekleyin.

Yağlayıp unladığınız silikon kalıplara hamuru dökün. 175 derecede ısıttığınız fırında 1 saat kadar pişirin. Kekleri kürdanla test edin. Hamur kürdana yapışmıyorsa pişmiş demektir.

Kekleri kalıplarından çıkarın ve bir süre soğumaya bırakın. Rom ve arrack likörü karışımıyla ıslatın. Keklerin üzerine birer kaşık frambuaz reçeli koyun. Kaplaması için yer bırakın.

Kaplamayı hazırlayın. Pudra şekerine soğuk suyu kaşık kaşık ekleyin ve sürekli karıştırın. Kaplama, sürülebilecek kadar yumuşak ama kekin üzerinden akmayacak kadar da katı olmalıdır. Reçelin etrafına kaplamayı sürün.

Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Sara La Fountain