İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Sakız Kabaklı Ekmek

Oylama 5/5
Fırını önceden 170 dereceye ısıtın. Kuru üzümleri 10 dakika suda bekletip suyunu süzün. Tereyağını eritin. Kek kalıbını yağlayıp içine fırın kağıdı serin.

Un, tarçın, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.

Yumurtalarla şekerin yarısını kabarana dek çırpın. Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye bölüp özünü çıkarın.

Yağ, vanilya çekirdeği ve sakız kabağıyla yumurtaları karıştırıp karışıma unu da ekleyin.

Cevizleri ve kuru üzümleri de kattığınız karışımı kek kalıbına doldurun.

Üstüne kabak çekirdeği serpiştirip ekmeği yaklaşık 60 dakika fırında pişirin.

Ekmek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen