Tarif

Fırını önceden 170 dereceye ısıtın. Kuru üzümleri 10 dakika suda bekletip suyunu süzün. Tereyağını eritin. Kek kalıbını yağlayıp içine fırın kağıdı serin.

Un, tarçın, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.

Yumurtalarla şekerin yarısını kabarana dek çırpın. Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye bölüp özünü çıkarın.

Yağ, vanilya çekirdeği ve sakız kabağıyla yumurtaları karıştırıp karışıma unu da ekleyin.

Cevizleri ve kuru üzümleri de kattığınız karışımı kek kalıbına doldurun.

Üstüne kabak çekirdeği serpiştirip ekmeği yaklaşık 60 dakika fırında pişirin.

Ekmek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.

Malzemeler

  • 100 gram kuru üzüm
  • 175 gram sakız kabağı
  • 260 gram un
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 120 gram şeker
  • 110 gram esmer şeker
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 130 gram ayçiçeği yağı
  • 50 gram ceviz
  • 3 tatlı kaşığı kabak çekirdeği

Benzer Tarifler