İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Sakız Kabaklı Köfte ve Balık

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Tagliatelle:
    • Tagliatelle’yi paketteki talimatlara göre haşlayın.
  2. Prev2/3Next

    Sakız kabağı köfteleri:
    • Sakız kabaklarını yıkayıp kurutun.
    • Rendenin büyük dişli kısmıyla rendeleyin.
    • Rendelenmiş sakız kabağını iyice sıkarak suyunu süzün.
    • Yumurtaları bir kâsede çırpıp rendelenmiş sakız kabağı ve patates nişastasıyla karıştırın.
    • Gerekirse fazladan patates nişastası koyun. Karışımın yapışkan kıvamlı olması gerekir.
    • Rendelenmiş peyniri ekleyin.
    • Biraz tuz, karabiber ve müskat ekleyin.
    • Tavayı ısıtıp bir miktar yağ ekleyin.
    • Karışımı tavanın içinde dört parçaya bölün.
    • Hafifçe düzleştirerek köfte şekli verin.
    • Her iki tarafı da hafif kahverengileşene dek köfteleri 8 dakika kızartın.
  3. Prev3/3Next

    Somon ve sos:
    • Limonu ikiye bölüp suyunu bir kâseye sıkın.
    • Somonda kılçık olup olmadığını kontrol edin.
    • Tuz ve karabiber ekleyin.
    • Tavayı ısıtıp yağ ekleyin.
    • Somonu kahverengileşene dek 5 dakika boyunca orta ateşte kızartın.
    • Limonu ikiye bölüp somonun üstüne limon suyu sıkın.
    • Somonu tavadan alın ve suyuna kremayı ekleyin.
    • Hafif ateşte kısa süre kaynatın.
    • Domatesleri küçük küçük doğrayıp sosa ekleyin.
    • Tuz ve karabiber ekleyin.
    • Badem dilimlerini altın sarısı bir renk alana dek tavada kavurun.
    • Tagliatelle’nin suyunu süzüp sosu ekleyerek iyice karıştırın.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen