Sakız Kabaklı Köfte ve Balık

Sakız Kabaklı Köfte ve Balık

Tarif

Hazırlık:

Tagliatelle:

• Tagliatelle’yi paketteki talimatlara göre haşlayın.

Sakız kabağı köfteleri:

  • Sakız kabaklarını yıkayıp kurutun.
  • Rendenin büyük dişli kısmıyla rendeleyin.
  • Rendelenmiş sakız kabağını iyice sıkarak suyunu süzün.
  • Yumurtaları bir kâsede çırpıp rendelenmiş sakız kabağı ve patates nişastasıyla karıştırın.
  • Gerekirse fazladan patates nişastası koyun. Karışımın yapışkan kıvamlı olması gerekir.
  • Rendelenmiş peyniri ekleyin.
  • Biraz tuz, karabiber ve müskat ekleyin.
  • Tavayı ısıtıp bir miktar yağ ekleyin.
  • Karışımı tavanın içinde dört parçaya bölün.
  • Hafifçe düzleştirerek köfte şekli verin.
  • Her iki tarafı da hafif kahverengileşene dek köfteleri 8 dakika kızartın.

Somon ve sos:

   • Limonu ikiye bölüp suyunu bir kâseye sıkın.

  • Somonda kılçık olup olmadığını kontrol edin.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Tavayı ısıtıp yağ ekleyin.
  • Somonu kahverengileşene dek 5 dakika boyunca orta ateşte kızartın.
  •  Limonu ikiye bölüp somonun üstüne limon suyu sıkın.
  • Somonu tavadan alın ve suyuna kremayı ekleyin.
  • Hafif ateşte kısa süre kaynatın.
  • Domatesleri küçük küçük doğrayıp sosa ekleyin.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Badem dilimlerini altın sarısı bir renk alana dek tavada kavurun.
  • Tagliatelle’nin suyunu süzüp sosu ekleyerek iyice karıştırın.

 

 

Malzemeler

 

  • 300 gram tagliatelle
  • 2 adet sakız kabağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı patates nişastası
  • 100 gram rendelenmiş eski peynir
  • 1 miktar müskat
  • 4 adet domates
  • 1 adet limon
  • 120 gram somon
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 125 mililitre az yağlı krema
  • 20 gram kesilmiş badem
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler