Sakız Kabaklı Köfte ve Balık

Sakız Kabaklı Köfte ve Balık

Hazırlanış

Tagliatelle:
• Tagliatelle’yi paketteki talimatlara göre haşlayın. Sakız kabağı köfteleri:
• Sakız kabaklarını yıkayıp kurutun.
• Rendenin büyük dişli kısmıyla rendeleyin.
• Rendelenmiş sakız kabağını iyice sıkarak suyunu süzün.
• Yumurtaları bir kâsede çırpıp rendelenmiş sakız kabağı ve patates nişastasıyla karıştırın.
• Gerekirse fazladan patates nişastası koyun. Karışımın yapışkan kıvamlı olması gerekir.
• Rendelenmiş peyniri ekleyin.
• Biraz tuz, karabiber ve müskat ekleyin.
• Tavayı ısıtıp bir miktar yağ ekleyin.
• Karışımı tavanın içinde dört parçaya bölün.
• Hafifçe düzleştirerek köfte şekli verin.
• Her iki tarafı da hafif kahverengileşene dek köfteleri 8 dakika kızartın. Somon ve sos:
• Limonu ikiye bölüp suyunu bir kâseye sıkın.
• Somonda kılçık olup olmadığını kontrol edin.
• Tuz ve karabiber ekleyin.
• Tavayı ısıt

Malzemeler

  • 300 gram tagliatelle
  • 2 adet sakız kabağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı patates nişastası
  • 100 gram rendelenmiş eski peynir
  • 1 miktar müskat
  • 4 adet domates
  • 1 adet limon
  • 120 gram somon
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 125 mililitre az yağlı krema
  • 20 gram kesilmiş badem
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler