Tarif

Bir kasenin içine böğürtlenleri koyun.

Karadutları ikiye kesip kasenin içine ilave edin.

Çilekleri temizleyip ortadan ikiye ayırın ve dişe gelecek büyüklükte küplere doğrayıp kaseye ilave edin.

Reyhan yapraklarını incecik kıyın ve kaseye ekleyin.

Portakalın suyunu üzerlerine sıkın, kabuğundan da rendeleyin. Sakız likörünü de ilave edin. Pudra şekerini de serpiştirip güzelce karıştırın. Buzdolabına kaldırın.

Kivi püresi için kivilerin kabuklarını soyun ve dört yeşil tarafını da doğrayın. Kestiğiniz kivileri mutfak robotuna koyun.

Üzerine pudra şekerini serpiştirin. Taze fesleğen ilave edin. Karışımı püre oluncaya kadar çekin.

İçerisine kıvam kazanması için zeytinyağı ekleyin ve tekrar çekin. Püreyi kaseye aktarın.

Dolapta dinlenen meyveleri alın ve servis edeceğiniz kaselere ya da cam düz bir bardağın içerisine kaşık yardımıyla paylaştırın. Süzme yoğurdu ayrı bir kasede karıştırın.

Üzerlerine süzme yoğurdu paylaştırın ve en üstlerine hazırladığınız kivi püresinden gezdirin. Taze fesleğenin küçük yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

Malzemeler

  • 15 adet böğürtlen
  • 15 adet karadut
  • 10 adet çilek
  • 3 adet taze reyhan yaprağı
  • 1 adet portakal
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı sakız likörü
  • 250 gram süzme yoğurt

Kivi püresi için:

  • 2 adet kivi
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 4 yaprak taze fesleğen
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Benzer Tarifler