İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Saklı Meyveli Pasta

Adımlar

  1. Prev1/4Next

    Hazırlık:

    Sert viyana hamuru:


    Yumurtayı çırpın. Şekeri, tereyağını, unu ve yumurtayı yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru düzleştirin, streç filmle sarın ve sertleşmesi için buzdolabında 30 dakika bırakın. Fırını 180 dereceye getirin. Küçük kek kalıbını yağlayın ve hamuru pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine koyun. Hamuru düz ve ince olana kadar açın, hamurdan bir yuvarlak ve bir şerit kesin. Bunlarla kek kalıbını kaplayın.
  2. Prev2/4Next

    Pasta kreması:

    Vanilya çubuğunu boydan boya ikiye ayırın ve içini kazıyın. Bir tencereye sütü, vanilya çekirdeklerini ve şekerin yarısını döküp kaynatın. Bir kasede yumurta sarısıyla kalan şekeri hafifçe karıştırın ve un ekleyin. Yumurta karışımına biraz süt koyun, sonra yumurta karışımını tencereye alın ve iyice karıştırın. Pasta kremasını kaynatın ve kısık ateşte beş dakika pişirin. Pişirme kağıdını ıslatın, üstüne pasta kremasını koyun. Kremayı streç filmle örtün ve soğumaya bırakın. Bademli ezmeyi aynı ölçüde pasta kremasıyla karıştırın, kek kalıbını bademli kremayla doldurun. Alt katmanı fırında kızarana kadar 25 dakika pişirin. Sonra soğumaya bırakın.
  3. Prev3/4Next

    Mereng:

    Bir kasede yumurta akıyla şekerin üçte birini sertleşene kadar çırpın. Kalan şekerle suyu 121 derecede kaynatın. Şekerli suyu yumurta akına yavaş yavaş karıştırın ve soğuyana kadar çırpın. Karışımı krema torbasına doldurun.
  4. Prev4/4Next

    Saklı meyveli pasta:

    Muzu soyup doğrayın. Kalan pasta kremasını soğuyan alt katmana sürün ve üstüne meyveleri eşit olarak dağıtın. Büyük kek kalıbını yağlayın ve dikkatlice meyvelerle alt katmanın kenarından geçirin. Kekin kenarıyla meyvelerin arasına mereng sıkın. Merengin kalanını kekin üstüne sürün. Merengi düzleştirip kalıbı çıkarın. Merengi kızarana kadar pürmüzle ısıtın. Pastayı ıslak bıçakla dilimleyin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen