Hazırlanış

Hazırlık:

Sert viyana hamuru:


Yumurtayı çırpın. Şekeri, tereyağını, unu ve yumurtayı yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru düzleştirin, streç filmle sarın ve sertleşmesi için buzdolabında 30 dakika bırakın. Fırını 180 dereceye getirin. Küçük kek kalıbını yağlayın ve hamuru pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine koyun. Hamuru düz ve ince olana kadar açın, hamurdan bir yuvarlak ve bir şerit kesin. Bunlarla kek kalıbını kaplayın. Pasta kreması:

Vanilya çubuğunu boydan boya ikiye ayırın ve içini kazıyın. Bir tencereye sütü, vanilya çekirdeklerini ve şekerin yarısını döküp kaynatın. Bir kasede yumurta sarısıyla kalan şekeri hafifçe karıştırın ve un ekleyin. Yumurta karışımına biraz süt koyun, sonra yumurta karışımını tencereye alın ve iyice karıştırın. Pasta kremasını kaynatın ve kısık ateşte beş dakika pişirin. Pişirme kağıdını ıslatın, üstüne

Malzemeler

Sert Viyana hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 50 gram şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 150 gram un

Bademli iç harcı için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 250 mililitre süt
  • 75 gram şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 200 gram badem ezmesi

Mereng için:

  • 60 mililitre su
  • 190 gram şeker
  • 100 gram yumurta beyazı

Meyveli iç harcı için:

  • 1 adet muz
  • 450 gram karışık kırmızı meyveler

Benzer Tarifler