Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Cumartesi 19 Eylül saat 05:05 | Pazar 20 Eylül saat 03:40

Tarif

Hazırlık: 

Sert Viyana Hamuru:

Yumurtayı çırpın. Şekeri, tereyağını, unu ve yumurtayı yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru düzleştirin, streç filmle sarın ve sertleşmesi için buzdolabında 30 dakika bırakın. Fırını 180 dereceye getirin. Küçük kek kalıbını yağlayın ve hamuru pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine koyun. Hamuru düz ve ince olana kadar açın, hamurdan bir yuvarlak ve bir şerit kesin. Bunlarla kek kalıbını kaplayın.

Pasta Kreması:

Vanilya çubuğunu boydan boya ikiye ayırın ve içini kazıyın. Bir tencereye sütü, vanilya çekirdeklerini ve şekerin yarısını döküp kaynatın. Bir kasede yumurta sarısıyla kalan şekeri hafifçe karıştırın ve un ekleyin. Yumurta karışımına biraz süt koyun, sonra yumurta karışımını tencereye alın ve iyice karıştırın. Pasta kremasını kaynatın ve kısık ateşte beş dakika pişirin. Pişirme kağıdını ıslatın, üstüne pasta kremasını koyun. Kremayı streç filmle örtün ve soğumaya bırakın. Bademli ezmeyi aynı ölçüde pasta kremasıyla karıştırın, kek kalıbını bademli kremayla doldurun. Alt katmanı fırında kızarana kadar 25 dakika pişirin. Sonra soğumaya bırakın.

Mereng:

Bir kasede yumurta akıyla şekerin üçte birini sertleşene kadar çırpın. Kalan şekerle suyu 121 derecede kaynatın. Şekerli suyu yumurta akına yavaş yavaş karıştırın ve soğuyana kadar çırpın. Karışımı krema torbasına doldurun.

Saklı Meyveli Pasta:

Muzu soyup doğrayın. Kalan pasta kremasını soğuyan alt katmana sürün ve üstüne meyveleri eşit olarak dağıtın. Büyük kek kalıbını yağlayın ve dikkatlice meyvelerle alt katmanın kenarından geçirin. Kekin kenarıyla meyvelerin arasına mereng sıkın. Merengin kalanını kekin üstüne sürün. Merengi düzleştirip kalıbı çıkarın. Merengi kızarana kadar pürmüzle ısıtın. Pastayı ıslak bıçakla dilimleyin.

Malzemeler

Sert Viyana hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 50 gram şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 150 gram un

Bademli iç harcı için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 250 mililitre süt
  • 75 gram şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 200 gram badem ezmesi

Mereng için:

  • 60 mililitre su
  • 190 gram şeker
  • 100 gram yumurta beyazı

Meyveli iç harcı için:

  • 1 adet muz
  • 450 gram karışık kırmızı meyveler

Benzer Tarifler