Hazırlanış
Hazırlık:
• Yumurtalı erişteleri paketteki talimatlara göre haşlayın. Hindinin wok’ta sotelenmesi:
• Soğanı soyun ve yarım halkalar hâlinde doğrayın.
• Sarımsağı soyun ve kabaca doğrayın.
• Hindiyi küçük şeritler hâlinde kesin.
• Bir miktar yağ ekleyerek tavayı ısıtın. Soğan ve sarımsağı kavurun.
• Hindi şeritlerini ekleyin ve 5 dakika boyunca her yanı kahverengileşene dek soteleyin. Sebzelerin wok’ta sotelenmesi:
• Şalgamı soyup kesin. Küp küp doğrayın.
• Şitake mantarlarını küçük şeritler hâlinde kesin.
• Hindi şeritlerini bir tabağa koyun.
• Şalgam ve şitake mantarlarını wok’a alın. Gerekirse biraz daha yağ ekleyip 5 dakika boyunca soteleyin.
• Hindi şeritlerini ekleyin. Yumurtalı Erişte:
• Eriştenin suyunu süzüp wok’a ekleyin.
• 3 dakika boyunca yüksek ısıda soteleyin.
• Zencefil şurubu ve çili sosunu ekleyin. İyice karıştırın.
• Kişniş ya
• Yumurtalı erişteleri paketteki talimatlara göre haşlayın. Hindinin wok’ta sotelenmesi:
• Soğanı soyun ve yarım halkalar hâlinde doğrayın.
• Sarımsağı soyun ve kabaca doğrayın.
• Hindiyi küçük şeritler hâlinde kesin.
• Bir miktar yağ ekleyerek tavayı ısıtın. Soğan ve sarımsağı kavurun.
• Hindi şeritlerini ekleyin ve 5 dakika boyunca her yanı kahverengileşene dek soteleyin. Sebzelerin wok’ta sotelenmesi:
• Şalgamı soyup kesin. Küp küp doğrayın.
• Şitake mantarlarını küçük şeritler hâlinde kesin.
• Hindi şeritlerini bir tabağa koyun.
• Şalgam ve şitake mantarlarını wok’a alın. Gerekirse biraz daha yağ ekleyip 5 dakika boyunca soteleyin.
• Hindi şeritlerini ekleyin. Yumurtalı Erişte:
• Eriştenin suyunu süzüp wok’a ekleyin.
• 3 dakika boyunca yüksek ısıda soteleyin.
• Zencefil şurubu ve çili sosunu ekleyin. İyice karıştırın.
• Kişniş ya
Malzemeler
- 250 gram yumurtalı erişte
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 400 gram hindi göğüs eti
- 1 miktar ayçiçeği yağı
- 1 adet şalgam
- 200 gram şitake mantarı
- 2 yemek kaşığı zencefil şurubu
- 2 yemek kaşığı çili sosu
- 4 dal taze kişniş
- 1 miktar Manyok parçası
- 1 miktar tuz
- 1 miktar taze çekilmiş karabiber