Şalgamlı Hindi Sote

Şalgamlı Hindi Sote

Tarif

Hazırlık:

  • Yumurtalı erişteleri paketteki talimatlara göre haşlayın.

Hindinin wok’ta sotelenmesi:

  • Soğanı soyun ve yarım halkalar hâlinde doğrayın.
  • Sarımsağı soyun ve kabaca doğrayın.
  • Hindiyi küçük şeritler hâlinde kesin.
  • Bir miktar yağ ekleyerek tavayı ısıtın. Soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Hindi şeritlerini ekleyin ve 5 dakika boyunca her yanı kahverengileşene dek soteleyin.

Sebzelerin wok’ta sotelenmesi:

  • Şalgamı soyup kesin. Küp küp doğrayın.
  • Şitake mantarlarını küçük şeritler hâlinde kesin.
  • Hindi şeritlerini bir tabağa koyun.
  • Şalgam ve şitake mantarlarını wok’a alın. Gerekirse biraz daha yağ ekleyip 5 dakika boyunca soteleyin.
  • Hindi şeritlerini ekleyin.

Yumurtalı Erişte:

  • Eriştenin suyunu süzüp wok’a ekleyin.
  • 3 dakika boyunca yüksek ısıda soteleyin.
  • Zencefil şurubu ve çili sosunu ekleyin. İyice karıştırın.
  • Kişniş yapraklarını ayırıp ince ince doğrayın.
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber ve taze kişniş ekleyin.
  • Manyok parçalarıyla servis edin.

Malzemeler

  • 250 gram yumurtalı erişte
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 400 gram hindi göğüs eti
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 1 adet şalgam
  • 200 gram şitake mantarı
  • 2 yemek kaşığı zencefil şurubu
  • 2 yemek kaşığı çili sosu
  • 4 dal taze kişniş
  • 1 miktar Manyok parçası
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler