Salina Usulü Tavuk

Salina Usulü Tavuk

Tarif

Kaparili güzel kokulu yumuşak patlıcanlar ve domatesler

Patlıcanları rastgele 5 cm'lik parçalar ve dilimler halinde doğrayın, büyük bir kaseye koyun ve yüksekten deniz tuzu ile cömertçe çeşnilendirin. Kenara koyun.

Tavuğu eklem yerlerinden ayırın. Tüm parçaları yağlayın, orta-yüksek ateşte büyük sığ bir tavaya derisi aşağı gelecek şekilde ve her tarafı altın rengi olana kadar pişirin. Sonra büyük bir tabağa alın. Patlıcanların üzerindeki tuzu silin ve tavaya koyun. Her tarafı hafif altın rengi olana kadar çevirin. Patlıcanları tabağa alın ve tavanın ısısını düşürün.

Sarımsakları soyun ve dilimleyin, biberleri delin ve tarçın, odunsu otlar ve kapari ile birlikte tavaya koyun. Birkaç dakika karıştırıp sotelerken, soğanları soyup ince ince doğrayın. Sonra onları da tavaya ekleyin ve karıştırın. 15 dakika veya ara sıra karıştırarak karamelize olmaya başlayana kadar pişirin.                                  

Fırını önden 180ºC’ye ısıtın. Çekirdeklerini çıkarmak için domatesleri bir kap suyun içinde sıkın – sıçramasını önlemek için iyi bir nine numarası – ardından parçalara ayırarak tavaya atın. Tavuğu ve patlıcanları tekrar tavaya koyun. Kalan yemek sularını üzerine gezdirin ve 600 ml su ekleyin. Üzerine çam fıstığı serpin, ardından limon suyu sıkın. Fırının alt rafında 45 dakika veya altın rengi olana kadar pişirin. Üzerine fesleğen yaprakları serpin ve büyük bir kase limonlu kuskus ile servis edin.

KALORİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

299kcal

18.2g

3,7g

26.2g

8.3g

6.8g

1g

1g

Malzemeler

  • 3 patlıcan (toplam 750 gr)
  • 1 x 1.4 kg bütün serbest dolaşan tavuk
  • zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 3 küçük taze acı kırmızı biber
  • 1 tarçın çubuğu
  • 4 dal biberiye, kekik, defne gibi taze odunsu otlar
  • 50 gr salamura bebek kapari
  • 2 kırmızı soğan
  • 200 gr olgun çeri domates
  • 50 gr çam fıstığı
  • 2 limon
  • 4 dal taze fesleğen

Benzer Tarifler