Tarif

Kuşbaşı eti tencereye koyup üzerini geçecek kadar sıcak suyu ilave edin. Kapağı kapalı şekilde yaklaşık 1 saat etleri haşlanmaya bırakın.

Bir gece önceden ıslanmış nohutların suyunu süzün, ayrı bir tencereye alıp yine üzerlerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve nohutları yumuşayana dek haşlanmaya bırakın.

Bademleri bir kaba koyun ve üzerlerine sıcak su ekleyip kabuklarının rahatça soyulmaları için bu şekilde bir süre bekletin.

Sarımsakları bıçağın düz yüzüyle hafifçe ezin ve kabuklarını soyun.

Kabuğu soyulmuş sarımsakları havanın içine koyun üzerine kuru nane ve tuz ekleyip havanda ezin.

Balı bir kaseye koyun ve üzerine sirkeyi ekleyip karıştırın.

Sıcak suda bekleyen bademlerin kabuklarını soyun.

Bir kasenin içine biraz sıcak su koyup içine safranı ekleyin ve üzerine 3-4 damla sirke ilave edip karıştırın. Böylece safran suya rengini verecektir.

Haşlanan nohutların suyunu süzüp etlerin üzerine ilave edin. Kapağı kapalı şekilde pişirmeye devam edin.

Unu düz bir zemine koyun, ortasına çukur açın, üzerine tuz serpin ve aldığı kadar (yaklaşık 10-12 yemek kaşığı ) ılık suyu ilave edip unu karıştırın. Hamur kıvamını alınca iyice yoğurun.

Tezgahı ve merdaneyi unlayıp hamuru dilediğiniz kalınlıkta açın. Açılan hamuru karelere kesin. Birbirlerine yapışmamaları için karelerin üzerine un serpin.

Tencereye sıcak su koyup altını yakın. Ayrı bir kaba da oda sıcaklığında su koyun.

Kareler halinde kesilmiş hamurları teker teker sıcak suyun içine bırakın. Hamurlar suyun yüzüne çıkınca alıp oda sıcaklığındaki suyun içine bırakın.

Sirkeli balı, kabuğu soyulmuş bademleri, sarımsak karışımını ve suyuyla beraber safranı nohutlu etin içine ilave edip karıştırın. Kapağı kapalı şekilde pişirmeyi sürdürün.

Tavaya az miktarda zeytinyağı döküp ısıtın ve haşlanmış kare hamurların yarısını sıcak tavada altın sarısı oluncaya kadar çevirerek kızartın.

Geri kalan hamurları kızartmadan etli yemeğin içine ilave edip karıştırın. Yemeğin tuzunu ayarlayın.

Etler iyice yumuşayıp salma aşı pişince, servis tabağına alın, yanına kızarmış hamur parçalarını koyun. Taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

Malzemeler

  • 1 kilogram dana kuşbaşı
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 yarım su bardağı badem
  • 8 diş sarımsak
  • 1 tutam kuru nane
  • 2 tutam tuz
  • 1 tutam safran
  • 1 miktar sıcak su
  • 1 ölçü sirke

Hamur için:

  • 8 yemek kaşığı un
  • 1 tutam tuz
  • 10 yemek kaşığı su

Üzeri için:

  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam taze nane

Benzer Tarifler