Salsa Verde’li Sığır Fileto

Salsa Verde’li Sığır Fileto

Tarif

Hazırlık:

  • Fırını önceden 200ºC’ye ısıtın.
  • Ağır bir fırına dayanıklı tavayı orta ateşe koyun ve bir parça zeytinyağı ekleyin. Yağın etin her yerine nüfuz ettiğinden emin olun, ardından 1-2 dakika boyunca tavada kızartın. Sarımsak, kekik ve biberiye ekleyin ve eti otlarla birlikte çevirin. Birkaç tereyağı parçası ekleyin ve eriyince eti iyice yağla kaplayın. Tavayı fırına aktarın ve 10–12 dakika (az pişmiş) veya 15–17 (orta pişmiş) boyunca kızartın.
  • Bu esnada salsa verde’yi hazırlayın. Ançuvezi yağı ile, kapari, sarımsak, bir tutam tuz ve otların yarısı ile bir havana koyun ve macun kıvamı elde edene kadar tokmakla dövün. Hardal ve sirkeyi ekleyin. Biraz yağ ile sulandırın, ardından otların kalanını karıştırın. Tercih ettiğiniz kıvama ulaşana kadar iyi karıştırın. Tadına bakın ve damak zevkinize göre çeşnilendirin.
  • Et istediğiniz gibi pişitikten sonra, tavada kalan suya bastırın ve ılık bir tabağa aktarın. Üzerine birkaç kaşık salsa verde koyun, gevşek bir şekilde folyo ile örtün ve 10 dakika bekletin.
  • Servis etmek için, kalın bir şekilde dilimleyin ve salsa verde ile birlikte kaşıklayın

Malzemeler

  • Zeytinyağı, kızartmak için
  • 1kg kalın tarafından kesilmiş sığır fileto
  • 2 diş sarımsak, yatay olarak ikiye bölünmüş
  • 4 kekik sapı
  • 2 biberiye sapı
  • Tereyağı, kaplamak için
  • Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber

Salsa Verde İçin

  • 5 ançuez filetosu, yağının bir kısmını ayırın yemek kaşığı kapari
  • 11/2 yemek kaşığı kapari
  • 2 diş sarımsak, soyulmuş ve ezilmiş
  • 11/2 yemek kaşığı Dijon hardalı
  • 11/2 yemek kaşığı şeri veya kırmızı şarap sirkesi
  • Sızma zeytinyağı
  • Demet maydanoz, sadece yaprakları
  • Küçük bir demet nane, sadece yaprakları
  • Taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler