Sambusak

Sambusak

Tarif

Hamurun malzemelerini karıştırın ve pürüzsüz bir hâle gelene kadar yoğurun. Streç filmle sarıp buzdolabında 1 saat boyunca dinlendirin. Yumurtayı çırpın. Naneyi doğrayın. Kıymayı yumurtanın yarısı, nane, tarçın, tuz ve karabiberle karıştırın. Ispanağı 100 derecede 1 dakika boyunca buğulayın. İnce ince kıyın. Beyaz peyniri ufalayın ve sarımsakla karıştırın. Tuz ve karabiberle isteğinize göre çeşnilendirin. Hamuru açın. Hamurun yarısını yuvarlak şekilde kesin. Diğer yarısını da kare şeklinde kesin. Kenarlarına fırçayla su sürün. Biraz iç harcından koyun. İkiye katlayın ve kenarlarını çatalla bastırarak kapatın. Yuvarlak olanların içine de ıspanaklı harçtan, kare olanlara da kuzu kıymalı harçtan koyun. Kalan yumurtayı üstlerine sürün ve ıspanaklı sambusakların üstüne susam serpin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika boyunca pişirin.

Malzemeler

Hamur için:

  • 200 gram yoğurt
  • 60 mililitre zeytinyağı
  • 300 gram un
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 yarım tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 1 adet yumurta
  • 2 dal taze nane
  • 250 gram kuzu kıyması
  • 1 tutam toz tarçın
  • 100 gram ıspanak yaprağı
  • 200 gram beyaz peynir
  • 1 tutam susam
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler