Tarif

300 mililitre şampanyayla 75 gram şekeri kaynatın. Kalan 50 mililitre şampanyayı krema tozuyla karıştırın ve bu karışımı, bir yandan karıştırmaya devam ederek, kaynayan şampanyaya ekleyin. Nişasta pişene kadar 2 dakika pişirin. Yumurta sarılarını 50 gram şekerle çırpın. Şampanya karışımına katlayarak ekleyin. Şampanya ve yumurta sarısı karışımının soğumasını bekleyin. Jelatin yapraklarını sıkılır hâle gelene kadar soğuk suda beklettikten sonra su ekleyerek çözünene kadar ısıtın. Jelatini soğumuş olan şampanya ve yumurta sarısı karışımına ekleyin. Kremayı yoğurda benzer şekilde hafif katılaşana kadar çırpın ve karışıma katlayarak ekleyin. Şampanyalı musu şampanya kadehlerine doldurup yemişli meyvelerle ve pudra şekeriyle süsleyin.

Malzemeler

  • 350 mililitre şampanya
  • 75 gram şeker
  • 30 gram krema tozu
  • 75 gram yumurta sarısı
  • 50 gram şeker
  • 6 adet jelatin yaprağı
  • 500 mililitre krema

Benzer Tarifler