İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Şampanya Tatlısı

Oylama 0/5
300 mililitre şampanyayla 75 gram şekeri kaynatın. Kalan 50 mililitre şampanyayı krema tozuyla karıştırın ve bu karışımı, bir yandan karıştırmaya devam ederek, kaynayan şampanyaya ekleyin. Nişasta pişene kadar 2 dakika pişirin. Yumurta sarılarını 50 gram şekerle çırpın. Şampanya karışımına katlayarak ekleyin. Şampanya ve yumurta sarısı karışımının soğumasını bekleyin. Jelatin yapraklarını sıkılır hâle gelene kadar soğuk suda beklettikten sonra su ekleyerek çözünene kadar ısıtın. Jelatini soğumuş olan şampanya ve yumurta sarısı karışımına ekleyin. Kremayı yoğurda benzer şekilde hafif katılaşana kadar çırpın ve karışıma katlayarak ekleyin. Şampanyalı musu şampanya kadehlerine doldurup yemişli meyvelerle ve pudra şekeriyle süsleyin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen