Tarif

Jelatin yapraklarını yumuşayıncaya kadar soğuk suda bekletin. Bir tencereye köpüklü şarap veya şampanya alın. Şeker ve meyve suyu konsantresi ekleyin. Şeker eriyinceye kadar ısıtın. Kaynamasına izin vermeyin, aksi takdirde alkol buharlaşacaktır. Tencereyi ocaktan alın.

Jelatin yapraklarını sıkarak fazla suyunu süzün ve ısıttığınız karışıma ekleyin. Jelatin eridiği zaman biraz karıştırın ve dibine birkaç frambuaz koyduğunuz bardaklara dökün. Buzdolabında soğutun.

Jöle sertleştiğinde sabayon sosunu hazırlayın. Isınmakta olan suyun üzerine geniş bir kase yerleştirin. Yumurta sarılarını ve şekeri köpük hâline gelinceye kadar hızlıca çırpın. Köpüren şarabı ekleyin ve köpük koyulaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Sabayon sosunu jölenin üzerine koyun. Frambuaz ve yenebilir çiçeklerle süsleyin.

Malzemeler

Jöle:

  • 8 adet jelatin yaprağı
  • 550 mililitre şampanya
  • 150 gram şeker
  • 50 mililitre karışık meyve suyu konsantresi
  • 200 gram frambuaz

Sabayon sosu:

  • 5 adet yumurta sarısı
  • 150 mililitre şeker
  • 150 mililitre köpüklü şarap

Süslemek için:

  • 1 miktar yenilebilir çiçek

Benzer Tarifler