İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Şampanyalı Jöle

Oylama 0/5

Jelatin yapraklarını yumuşayıncaya kadar soğuk suda bekletin. Bir tencereye köpüklü şarap veya şampanya alın. Şeker ve meyve suyu konsantresi ekleyin. Şeker eriyinceye kadar ısıtın. Kaynamasına izin vermeyin, aksi takdirde alkol buharlaşacaktır. Tencereyi ocaktan alın.

Jelatin yapraklarını sıkarak fazla suyunu süzün ve ısıttığınız karışıma ekleyin. Jelatin eridiği zaman biraz karıştırın ve dibine birkaç frambuaz koyduğunuz bardaklara dökün. Buzdolabında soğutun.

Jöle sertleştiğinde sabayon sosunu hazırlayın. Isınmakta olan suyun üzerine geniş bir kase yerleştirin. Yumurta sarılarını ve şekeri köpük hâline gelinceye kadar hızlıca çırpın. Köpüren şarabı ekleyin ve köpük koyulaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Sabayon sosunu jölenin üzerine koyun. Frambuaz ve yenebilir çiçeklerle süsleyin.

Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Sara La Fountain