Şampanyalı Turta

Şampanyalı Turta

Tarif

Hazırlanışı:

Pirinç Patlağı tabanı:

  • Taban için,pirinç patlaklarıyla erimiş beyaz çikolatayı karıştırın (pirinçler çikolataya bulansın). İki pişirme kağıdı arasına 5 mm kalınlığında karışımdan dökün. Buzdolabında beklemeye bırakın ve turta kabı şeklinde kesin.

Mereng çubukları:

  • Mereng çubukları için, Yazsız bir kapta yumuşak tepecikler olana kadar yumurta beyazlarını şekerle çırpın. Pudra şekerini dökün ve pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisine krema sıkma torbasıyla ince şeritler yapın. Yumurta beyazı şeritlerini
  • 90 derecedeki fırında bir saat kurumaya bırakın
  • Mereng çubuklarını fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Pandispanya içi:

  • İç için, fırınınızı önceden 180 dereceye ısıtın.
  • Pandispanyanın sulu hamur harcı için, yumurtaları ayırın ve yumurtanın sarılarını şekerin yarısıyla çırpıp benmari usulü pişirerek yumuşak bir kıvama getirin.
  • Yumurta beyazlarını şekerle yağsız bir kapta çırpın ve köpürtün. Yumurta beyazını çırpılmış yumurta sarısının içine dökün. Sulu hamur harcını ince ince (yaklaşık 0,5 cm) pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisine dökün. Sulu hamur harcını yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Soğumaya bırakın.
  • Hamuru turta kalıbı şeklinde kesin ve yemiş püresine bulayın.
  • Pandispanya kekin dilimlerini de kullanabilirsiniz.

Şampanyalı mus:

  • Jelatin yapraklarını soğuk suya batırın.
  • Krema tozunu, 25 gram şeker ve 50 mililitre şampanyayla macun kıvamına getirin.
  • Kalan şampanyayı kaynatın, krema macununu ekleyin ve kısık ateşte 2 dakika suyunu alın. Bu sırada topraklanmaması için karıştırmaya devam edin.
  • Köpürene kadar yumurta sarılarını şekerle çırpın.
  • Islak jelatinleri sıcak krema karışımına koyun.
  • Krema karışımını yumurta sarısı karışımıyla karıştırın.
  • Kremayı yoğurt kıvamına gelene kadar çırpın ve yaklaşık 40 derece olan şampanya karışımına katın.
  • Streç film koyduğunuz turta kabına serin ve şampanya musun yarısını da içine dökün. Yemişe bandığınız pandispanya dilimini tam ortaya koyun ve musun kalanını kaba dökün. Üstünü çıtır pirinç patlağı tabanıyla örtün. Turtayı buzdolabında ya da buzlukta dinlendirin.
  • Turtayı kalıptan çıkarın ve koyu kıvamlı kremayla kaplayın.
  • Kekin üzerine mereng çubuklarını yayın ve biraz daha çözülmeye bırakın.

Malzemeler

Çıtır pirinç patlağı için

  • 100 gram pirinç patlağı (tahıl)
  • 110 gram erimiş beyaz çikolata

Şampanyalı mus için

  • 4 adet jelatin yaprağı
  • 25 gram krema tozu
  • 75 gram şeker
  • 3 desilitre şampanya
  • 100 gram yumurta sarısı
  • 350 mililitre krema

Pandispanya içi için

  • 6 adet yumurta
  • 175 gram şeker
  • 150 gram un
  • 90 gram erimiş tereyağı
  • 1 miktar yemiş ezmesi
  • 500 gram koyu krema

Mereng çubukları için

  • 100 gram yumurta beyazı
  • 100 gram şeker
  • 200 gram pudra şekeri

Benzer Tarifler