Hazırlanış

Hamur

250ml ılık suyu 30 gram kuru maya ve 10 gram şeker ile küçük bir kaseye koyup köpüklenene kadar 10-15 dakika bekletin. Tereyağı ve 200ml şekeri elektrikli miksere ekleyin ve çırpın. Çırpmaya devam ederken yumurtayı ekleyin. Baharatlarınızı ilave etmeyi unutmayın. Köpüklenmiş ve mayalanmış suyu yumurta ve tereyağıyla yaptığınız karışıma ekleyin ve kaseyi iyice karıştırın. Son olarak, unu birkaç parka halinde ilave edin. Hamuru elle yoğurun; tüm kaseye eşit miktarda yayıldığından ve kenarlara yapışmadığından emin olun. Fazla yoğurmamaya özen gösterin. 30 dakika kadar hamurun sıcak bir yerde ilk ebatının iki katına kadar kabarmasını bekleyin. Basınç uygulayarak hamurun içinde sıkışan havanın dışarı çıkmasını sağlayın ve yeniden boyutu iki katına ulaşana dek bekleyin.

 


Portakal Kreması

Hamur kab

Malzemeler

Hamur için

  • 250 ml su
  • 30 gr kuru maya
  • 10 gr şeker
  • 200 ml şeker
  • 100 gr margarin
  • 1 tane yumurta
  • 5 gr tuz
  • 5 gr vanilya
  • 5 gr tarçın
  • 5 gr kakule
  • 400 ml su
  • 1 kg un
  • 1000 ml kızartma yağı

Portakal Kreması

  • 500 ml süt
  • 1 tane vanilya çubuğu
  • 70 gr un
  • 175 gr şeker
  • 2 gr tuz
  • 15 gr eritilmiş tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 200 ml krem şanti

Şerbet

  • 300 gr pudra şekeri
  • 1 adet limon suyu
  • 75 ml süt
  • 75 ml eritilmiş tereyağı

Ek

  • 100 ml yapraklı gül reçeli
  • 1 paket kurutulmuş meyve
  • kuruyemiş

Benzer Tarifler