İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Şaraplı Kek

Adımlar

  1. Prev1/2Next

    Kek:

    Fırını önceden 170 dereceye ısıtın. Yumurtaların aklarıyla sarılarını ayırın.

    Yumurta aklarıyla şekeri sertleşene dek çırpın. Kalan şekerle yumurta sarılarını kabarana dek çırpın. Yumurta sarılarının üstüne limon kabuğu rendeleyip iyice karıştırın.

    Bir kaşık yumurta akını, yumurta sarılarına ekleyin. Ardından, yumurta sarılarının tamamını yumurta akı karışımına ekleyin. Ekmek kırıntılarını içine atın.

    Tereyağını eritip kek kalıbını yağlayın. Kek kalıbının içine ekmek kırıntısı serpiştirip karışımı kalıbın içine dökün.

    20 dakika, kahverengileşene dek fırında pişirin. Kekin içine bir şiş sokun. Şişi çektiğinizde, üstünde hamur kalmamışsa kek hazır demektir.

    Keki soğumaya bırakın, soğuyunca kalıptan çıkarın. Keki derin bir tepsinin içine alın.

    Kremayı yoğurt kıvamına gelene dek çırpın.
  2. Prev2/2Next

    Şaraplı şurup:

    Şarabı tarçın, şeker, portakal likörü, portakal suyu ve limonla beş dakika kaynatın. Keki, şaraplı şurupla ıslatıp krem şantiyle servis edin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen