Hazırlanış

Kek:

Fırını önceden 170 dereceye ısıtın. Yumurtaların aklarıyla sarılarını ayırın.

Yumurta aklarıyla şekeri sertleşene dek çırpın. Kalan şekerle yumurta sarılarını kabarana dek çırpın. Yumurta sarılarının üstüne limon kabuğu rendeleyip iyice karıştırın.

Bir kaşık yumurta akını, yumurta sarılarına ekleyin. Ardından, yumurta sarılarının tamamını yumurta akı karışımına ekleyin. Ekmek kırıntılarını içine atın.

Tereyağını eritip kek kalıbını yağlayın. Kek kalıbının içine ekmek kırıntısı serpiştirip karışımı kalıbın içine dökün.

20 dakika, kahverengileşene dek fırında pişirin. Kekin içine bir şiş sokun. Şişi çektiğinizde, üstünde hamur kalmamışsa kek hazır demektir.

Keki soğumaya bırakın, soğuyunca kalıptan çıkarın. Keki derin bir tepsinin içine alın.

Kremayı yoğurt kıvamına gelene dek çırpın. Şaraplı şurup:

Şarabı tarçın, şeker

Malzemeler

Kek için:

  • 4 adet yumurta
  • 170 gram şeker
  • 1 adet limon
  • 160 gram ekmek kırıntısı
  • 200 mililitre krema

Şaraplı şurup için:

  • 750 mililitre beyaz şarap
  • 200 gram şeker
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 1 yemek kaşığı portakal likörü
  • 1 adet limonun yarısı

Benzer Tarifler