Tarif

Kuru üzümleri ılık suda dinlendirin. Çam fıstıklarını tavada yağsız kavurun ve kenara alın.

Sardalyaları ayıklayın.

Rezeneleri bol suda 10 dakika haşlayın ve süzün.

Haşlama suyunu atmayın makarnayı haşlamak için kenara alın.

Daha sonra soğanları piyazlık kesin ve tencereye alın, biraz su ilave edin ve haşlayın.

2 yemek kaşığı yağ, çam fıstığı, kuru üzümü ve salçayı ilave edin ve 5 dakika boyunca kaynatın.

Sardalyaları da ilave edin ve 10 dakika daha pişirin.

En son rezeneleri de ekleyin.

Haşlanmış makarnayı sos ile karıştırarak servis edin.

Malzemeler

  • 300 gr spagetti
  • 300 gr ayıklanmış sardalya
  • 80 ml zeytinyağı
  • 30 gr kuru üzüm
  • 30 gr çam fıstığı
  • 6 dal rezene
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler