Tarif

Levrek balığını filetolara ayırın. Maydanozu sarımsakla beraber ince ince kıyın. Tencereye su ile beraber bir tutam tuz ilave edin ve kaynatın. Havuç ve kabağı bir tencerede haşlayın. Bir tava içerisine balığın derisi altta olacak şekilde tavaya yerleştirin ve pişirin. Haşlanmış sebzeleri bir tavaya alın ve içerisine bir parça tereyağı ilave edip 2 dakika kadar soteleyin.

Son olarak sarımsak ve maydanozu ekleyip sebzeleri servis tabağına alın. Üzerine balık filetolarını ekleyin. Limon dilimleri ile servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet levrek fileto
  • 8 adet bebek havuç
  • 8 adet bebek kabak
  • 1 yarım demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet limon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Benzer Tarifler