İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Sarımsaklı Baharatlı Ekmek ve Mercimek Salatası

Oylama 0/5

Fırını 200 dereceye ısıtın.

Ekmeği tam kesmeden dilimlere ayırın; dilimleri ekmeğin bütününden ayırmayın, ekmeği yelpaze gibi açın. Kullandığınız ekmeğin boyutuna göre dilim sayısını, dilimler çok ince olmayacak şekilde ayarlayın.

Eğer dilim kaşar peyniri almadıysanız kaşar peynirini çok kalın olmayacak şekilde dilimlere kesin ve ekmeğin kestiğiniz aralıklarını peynir dilimleriyle doldurun.

Sarımsakların kabuklarını soyun.

Maydanoz yapraklarını dallarından ayırın ve sarımsakla beraber maydanoz yapraklarını iyice kıyın.

İçi kaşar peyniriyle dolmuş ekmeği fırın tepsisine koyun. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve birer tutam tuz, paprika toz biber, kimyon, kuru kekik serpiştirin.

Yumurtayı bir kaseye kırıp iyice çırpın ve ekmeğin üzerine gezdirin.

Beyaz peyniri elinizle ufalayarak ekmeğin üzerine dağıtın. Sarımsaklı maydanoz karışımını da ekmeğin üzerine serpiştirin ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına verin. Peynirler eriyinceye kadar pişirin.

Salata için zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın. Elinizde çekirdekleri kolayca çıkartmak için bir alet bulunmuyorsa bıçakla zeytinin etli kısımlarını keserek de bu işlemi yapabilirsiniz.

Kırmızı dolmalık biberin sap ve çekirdeklerini temizleyip biberi önce şeritlere sonra da küplere kesin.

Kırmızı soğanı piyazlık şekilde ince doğrayın. Kırmızı biberlerle beraber bir kaseye koyun.

Çekirdekleri ayıklanmış zeytinleri de kasenin içine koyun.

Çarliston biberi ince ince doğrayın. Kasedekilerin üzerine ekleyin.

Peynirler eriyince ekmeği fırından alıp üzerine ince dilimler halinde kesilmiş 3-4 parça tereyağı koyun ve ekmeği tekrar fırına verin. Birkaç dakika, tereyağı eriyene kadar ekmeği pişirmeyi sürdürün.

Salatanın içine konserve mısırı ekleyin.

Taze soğanı incecik doğrayıp salataya ilave edin.  

Ispanak yapraklarını ince kıyıp salataya ekleyin. Haşlanmış yeşil mercimekleri de ilave edin ve salatayı karıştırın.

Limonun kabuğunu rendenin ince kısmıyla salatanın üzerine rendeleyin. Yarısının da suyunu üzerlerine sıkın. Nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirin. Bir tutam kuru kekik atın. Tuz, karabiber ekleyip salatayı güzelce karıştırın.

Fırından ekmeği çıkartın.

Salatayı servis tabağına alın. Yanına erimiş peynirli ekmeği yerleştirin. Ekmeğin üzerine biraz daha tatlı toz biber ve kimyon serpiştirip servis edin. 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Gabriele Sponza