İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Saşimi

Oylama 0/5
Arpacık soğanını soyup doğrayın. Kök zencefili soyup rendeleyin. Tavada yağ kızdırıp arpacık soğanını kavurun. Zencefili, beyaz şarabı ve misket limonunun suyunu ekleyip hepsinin suyunu yarı yarıya çektirin. Kremayı da ekleyip yine yarı miktarı kadar çektirin. Sos yumuşayana kadar küp tereyağı ekleyin. Sosu süzün. Chili sosu, wasabi ve soya sosuyla çeşnilendirin. Tempura harcını üstünde yazdığı şekilde hazırlayın. Suşi pirincini 165 mililitre suda, 10 saniye kadar haşlayın. Suyunu süzün. Sirke koyun. Bir nori yaprağını bambu mat veya alüminyum folyonun üstüne koyup üçte ikisini rokayla kaplayın. Ton balığını iki uzun şerit hâlinde bölüp bir şeridini rokanın altına koyun. Rokanın üstüne, pişmiş suşi pirincini uzunlamasına yayın. Nori yaprağını ton balığının olduğu kısımdan itibaren sıkıca bastırarak sarın. Bambu matı veya alüminyum folyoyu çıkarın. Aynı şekilde ikinci bir rulo daha hazırlayın. Sosu ısıtın ama kaynatmayın. Sosa biraz krema ekleyip çırpıcı yardımıyla hafifçe karıştırın. Zeytinyağını 180 derecede kızdırın. Ekmek kırıntılarını bir tabağa serpin. Ruloları tempura harcına batırıp ekmek kırıntılarının içinde yuvarlayın. Ruloları pembeleşinceye kadar 1 dakika kadar kızartın, dilimleyip sıcak sosun olduğu tabağın içine koyun.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen