Şatafatlı Boeuf Bourguignon

Şatafatlı Boeuf Bourguignon

Tarif

Burgonya şarabı, domuz pastırması, kültür mantarı ve bebek soğan

ÖN HAZIRLIK Dana yanaklarını 5 cm'lik parçalar halinde bölün. Havuçları ve kerevizi yıkayın, kesin ve 3 cm'lik parçalar halinde doğrayın. Sarımsak ve soğanı soyun, ardından kabaca doğrayın. Hepsini hardal, defne yaprağı, toz karanfil, bir tutam karabiber ve şarapla birlikte büyük bir kaseye koyun. İyice karıştırın, ardından üstünü kapatın ve gece boyunca soğutun.

PİŞİRME GÜNÜ Fırını önden 160 °C'ye ısıtın. Dana yanaklarının bulunduğu kasenin içeriğini başka bir kasenin üzerine yerleştirilmiş bir süzgeçten geçirerek dökün. Sadece dana yanaklarını alın ve havlu kağıt ile kurulayın, ardından una bulayın. Büyük bir güveç tavasını orta ateşe koyun ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile tereyağını eritin. Gruplar halinde çalışarak, unlu dana etinin her tarafını kızartın, maşayla çevirin ve  gevrek parçalarla birlikte bir tabağa alın. Sebzeleri tavaya alın ve ara sıra karıştırın. 10 dakika veya karamelize olmaya başlayana kadar yapışkan parçaları kazıyarak pişirin. Dana yanaklarını tekrar tencereye alın, ayırdığınız şarap ve 750 ml kaynar suyu üzerine dökün, ardından kaynatın. Buruşturulmuş nemli yağlı kağıtla örtün ve 4 saat kadar ya da iyice yumuşayıncaya kadar fırına aktarın. Gerekirse üzerine su serpin.

SERVİS İÇİN Dana yanakları mükemmel şekilde pişince fırını kapatın. Domuz pastırmasını dilimleyin, ardından orta-yüksek ateşte büyük bir yapışmaz tavaya koyun. Arpacık soğanlarını soyun, doğrayın ve ekleyin. Ardından mantarları temizleyin ve ikiye veya dörde bölerek tavaya ekleyin. 15 ila 20 dakika veya altın rengi olana kadar düzenli olarak karıştırarak pişirin. Maydanoz yapraklarını ince ince doğrayın ve karıştırın. Ardından tavadakileri bourguignon’un üzerine dökün, tadına bakarak  damak zevkinize göre çeşnilendirin. Püre ve sarımsaklı yeşillikler ile servis edin.

Malzemeler

  •  1,5 kg dana yanağı, bölünmüş
  • 4 büyük havuç
  • 4  kereviz sapı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 2 tatlı kaşığı Dijon hardalı
  • 4 taze defne yaprağı
  • 1 küçük tutam toz karanfil
  • 750ml Burgonya veya Pinot Noir şarabı
  • 50 gr un
  • 20 gr tuzsuz tereyağı
  • zeytinyağı
  • 6 dilim füme domuz pastırması
  • 200 gr arpacık soğanı
  • 400 gr kültür mantarı
  • ½ demet maydanoz (15 gr)

 

Benzer Tarifler