Tarif

Bir tencereye bol miktarda su doldurup biraz da tuz ekerek kaynatın. Eti küp küp kesin. Soya sosu, karabiber, sarımsak, misket limonu suyu ve yağla marine edin.

Bezelyeleri ayıklayıp al dente kıvamı alana kadar, yaklaşık 2 dakika pişirin. Turpları yıkayın, yeşil saplarını ayıklayın ve dörde kesin. Salatalığı yıkayıp küp küp kesin. Çekirdeklerini çıkarın.


Etleri şişlere geçirin. Bir tavayı kızdırın ve şişleri orta ateşte, yumuşayıp altın rengi alana kadar pişirin. Bir tavayı önceden ısıtıp yağ ekleyin. Tüm sebzeleri içine atıp yüksek ateşte karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberle çeşnilendirin.

Acı biberi ikiye kesip çekirdeklerini çıkardıktan sonra halka halka doğrayın. Soğanı soyup doğrayın. Biberi, soğanı ve yer fıstıklarını havana koyup limon suyu ve balık sosu ekleyin. Macun hâline gelinceye kadar güzelce dövün.

Satay’ı tabakta servis edin, üstüne sos gezdirip sebzeleri de yanına ekleyin.

Malzemeler

Satay için:

  • 500 gram keçi eti
  • 1 ölçü soya sosu
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet misket limonu
  • 150 gram bezelye
  • 1 adet salatalık
  • 1 demet turp
  • 1 ölçü taze çekilmiş karabiber
  • 1 ölçü tuz

Sos için:

  • 1 adet kırmızı biber
  • 40 gram tuzsuz yer fıstığı
  • 1 adet limon
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 ölçü balık sosu

Benzer Tarifler