Satay Lilit

Satay Lilit

Tarif

Şişleri veya limon otu dallarını suya yatırın. Tavuğu arpacık soğanları, iki adet çili biberi, Hindistan cevizi rendesi, zerdeçal, sambal manis, tuz ve Hindistan cevizi sütüyle birlikte mutfak robotuna koyun. Tavuk kıyması gibi bir görüntüye ulaşana kadar çekin. Kıymadan büyük bir yemek kaşığı kadar bir miktarı bir şişin ya da limon otu dalının ucuna geçirin, satay’ları pişene kadar ızgara edin. Kalan çili biberi ve taze soğanları halka halka kesip ketjap’la (soya sosu) karıştırın.

Satay’ları sosla birlikte servis edin.

Malzemeler

  • 10 adet şiş veya limon dalı
  • 600 gram tavuk göğüs eti
  • 2 adet arpacık soğanı
  • 3 adet çili biberi
  • 125 gram Hindistan cevizi rendesi
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı sambal oelek (acı biber sosu)
  • 1 tutam tuz
  • 150 mililitre Hindistan cevizi sütü
  • 2 adet taze soğan
  • 1 ölçü ketjap manis (tatlı soya sosu)

Benzer Tarifler