Tarif

Tavayı kızdırın, soğanı ekleyip şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Sarımsak zencefil ve chili biberi ekleyin. Soya sosunu, hindistancevizi sütünü ve pudra şekerini ilave edin. Şeker iyice eriyene kadar karıştırın.

Ezilmiş yer fıstıklarını ocaktaki sosumuza ekleyin iyice karıştırın.

Etleri jülyen dilimledikten sonra çöp şişlere geçirin ve sosun içinde 12 saat dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz etleri tavada kızarttıktan sonra servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 kg bonfile
  • 30 gr zeytinyağı
  • 3 adet arpacık soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 5 gr soyulmuş ve kesilmiş taze zencefil
  • 5 gr chili biberi
  • doğranmış
  • 15 ml soya sosu
  • 100 ml Hindistan cevizi sütü
  • 5 gr pudra şekeri
  • 40 gr yer fıstığı

Benzer Tarifler