Satay Turtası

Satay Turtası
Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Cumartesi 19 Eylül saat 01:55 | Cumartesi 19 Eylül saat 05:05

Tarif

Hazırlık:

Hamur:

Unu, tereyağını, krem peyniri, suyu, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Streç filme sardığınız hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirin. Turta kalıbını yağlayın, un serptiğiniz tezgahta hamuru 3 milimetre kalınlığında açın. Hamuru kalıba yerleştirin, kenarlardan sarkan hamuru kesin ve tekrar yoğurun. Hamura çatalla delikler açın.

Tavuk:

Fırını 200 dereceye getirin. Sarımsağı soyup doğrayın. Chili biberini boydan ikiye bölün, çekirdeklerini temizleyin ve iyice doğrayın. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine tavuk butlarını koyun. Üstlerine toz zencefil, kimyon ve yağ dökün. Tavuğa sarımsakla chili biberini ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavuk butlarını fırında kızarıp pişene kadar 25 dakika tutun. Tavuğu soğumaya bırakın, etleri kemikten ayırın.

Sos:

Bir tavada yağı kızdırın ve yer fıstığını kızarana kadar 3 dakika kavurun. Sonra blenderden geçirip macun hâline getirin. Sarımsağı ve soğanı soyup ince ince doğrayın. Palmiye şekerini parçalayın. Bir tencereyi ısıtıp sarımsakla soğanı kavurun. Çekilmiş yer fıstığını, toz zencefili, kimyonu, sambal’ı, palmiye şekerini ve soya sosunu ekleyin. Sütü koyun ve karıştırmaya devam ederek kaynatın. Tavukla sosu karıştırın.

İç Harcı:

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Dolma biberi ikiye bölün, çekirdekleri temizleyin ve doğrayın. Taze soğanı halka halka kesin. Hamurun üstüne pirinci koyun; fasulye filizlerini, dolma biberi ve taze soğanı ekleyin. Yumurtayı çırpıp turta kalıbındaki sebzelerin üstüne dökün ve sosu koyun. Hamurun kenarlarını içe çevirin ve çırptığınız yumurtayı sürün. Artan hamuru açın ve kalıp büyüklüğünde bir yuvarlak kesin. Yuvarlak hamuru turtanın üstüne kapatın. Kenarlara bastırın. Hamurun ortasına delik açın ve bir parça hamurla ufak bir baca yapın. Bu sayede pişme sırasında oluşan buhar dışarı çıkabilecektir. Kalan hamurla turtayı süsleyin. Üstüne çırptığınız yumurtayı sürün. Turtayı kızarıp pişene kadar 30 dakika fırında tutun.

Malzemeler

Hamur için:

  • 285 gram un
  • 140 gram tereyağı
  • 130 gram krem peynir
  • 5 tatlı kaşığı soğuk su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Tavuk için:

  • 5 adet kemiksiz tavuk budu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet çili biberi
  • 1 yemek kaşığı toz zencefil
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 1 ölçü zeytinyağı

Sos için:

  • 5 yemek kaşığı yer fıstığı yağı
  • 250 gram yer fıstığı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı toz zencefil
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı palmiye şekeri
  • 2 tatlı kaşığı acı biber ezmesi
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 300 mililitre süt

İç harcı için:

  • 120 gram pirinç
  • 150 gram fasulye filizi
  • 1 adet dolmalık yeşil biber
  • 2 adet taze soğan
  • 1 adet yumurta

Benzer Tarifler