Satay Turtası

Satay Turtası

Hazırlanış

Hazırlık:

Hamur:


Unu, tereyağını, krem peyniri, suyu, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Streç filme sardığınız hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirin. Turta kalıbını yağlayın, un serptiğiniz tezgahta hamuru 3 milimetre kalınlığında açın. Hamuru kalıba yerleştirin, kenarlardan sarkan hamuru kesin ve tekrar yoğurun. Hamura çatalla delikler açın. Tavuk:

Fırını 200 dereceye getirin. Sarımsağı soyup doğrayın. Chili biberini boydan ikiye bölün, çekirdeklerini temizleyin ve iyice doğrayın. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine tavuk butlarını koyun. Üstlerine toz zencefil, kimyon ve yağ dökün. Tavuğa sarımsakla chili biberini ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavuk butlarını fırında kızarıp pişene kadar 25 dakika tutun. Tavuğu soğumaya bırakın, etleri kemikten ayırın. Sos:

Bir tavada yağı kızdırın ve yer fıstı

Malzemeler

Hamur için:

  • 285 gram un
  • 140 gram tereyağı
  • 130 gram krem peynir
  • 5 tatlı kaşığı soğuk su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Tavuk için:

  • 5 adet kemiksiz tavuk budu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet çili biberi
  • 1 yemek kaşığı toz zencefil
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 1 ölçü zeytinyağı

Sos için:

  • 5 yemek kaşığı yer fıstığı yağı
  • 250 gram yer fıstığı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı toz zencefil
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı palmiye şekeri
  • 2 tatlı kaşığı acı biber ezmesi
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 300 mililitre süt

İç harcı için:

  • 120 gram pirinç
  • 150 gram fasulye filizi
  • 1 adet dolmalık yeşil biber
  • 2 adet taze soğan
  • 1 adet yumurta

Benzer Tarifler