Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Salı 13 Nisan saat 02:00 | Salı 13 Nisan saat 05:05

Tarif

Fırını önden 200 dereceye ısıtın. Hamuru 3 mm kalınlığında 35 x 30 cm’lik bir dikdörtgen şeklinde açın. Bir pizza bıçağı veya keskin bir bıçak kullanarak önce 22x30 cm’lik bir dikdörtgen sonra 30x10 cm’lik bir dikdörtgen şeklinde kesin. (Varsa kalan hamuru başka bir kullanım için ayırın.)

Hamurun tamamını kesmek için daha küçük dikdörtgen boyunca uzunlamasına bir kafes kesici kullanın. Sıkıca yuvarlayın. Büyük dikdörtgene fırça ile yumurta karışımı sürün. Daha küçük dikdörtgeni daha büyük dikdörtgenin üzerine genişletin, kafes deseninin ortaya çıkması için kesikleri açın. Bir pizza bıçağı kullanarak sarkan kenarları düzeltin. Bir fırın tepsisine aktarın (hamur çok yumuşarsa 15 dakika dondurun).

Katmanlı hamur parçalarını, kafes alt tarafta olacak şekilde ters çevirin. Hamurun kısa uçlarından birine yumurta sürün. Sosisi hamurun diğer kısa ucuna koyun ve sıkıca yuvarlayın. Kapatmak için uçları sıkıştırın. Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine aktarın, katlı tarafı aşağı gelecek şekilde ve kafese bir kez daha yumurta sürün. Bıçağın ucunu kullanarak kafesin üstüne birkaç buhar deliği açın.

Hamur kabarıp altın rengi olana kadar, yaklaşık 40 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Malzemeler

1 TANE

  • 1 yaprak milföy hamuru, tercihen tam tereyağlı, dondurulmuşsa çözülmüş
  • 1 büyük yumurta, hafifçe çırpılmış
  • Yaklaşık 5 cm çapında ve 20-22 cm uzunluğunda tamamen pişmiş sarımsaklı sosis, zarı çıkarılmış
  • Dijon hardalı, servis için (isteğe bağlı)

 

Benzer Tarifler