Sebze Eşliğinde Ispanaklı Krep

Sebze Eşliğinde Ispanaklı Krep

Tarif

Hazırlık:

  • Ispanaklar için bir tencere su kaynatın.

Ispanaklı kreple başlıyoruz:

  • Ispanakları güzelce yıkayıp kurulayın ve 1 dakikalığına kaynar suya daldırın.
  • Sularını süzün, soğuk suyla durulayın ve iyice sıkın.
  • Süt ekleyerek ıspanakları blenderde çekip püre hâline getirin.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • 3 yumurtayı bir kâseye kırıp çırpın, ıspanakların üstüne ekleyin.
  • Bir kâsede 300 gram unla kabartma tozunu karıştırın. Ispanağı ekleyerek pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın.
  • Ispanak karışımını bir plastik şişeye ya da ölçü kabına alın.
  • Bir tavayı içine yağ koyarak ısıtın.
  • Küçük bir kaşık yardımıyla krepleri tavada hazırlayın.
  • Kreplerin her iki tarafını da yaklaşık 5 dakika pişirin.

Sebzeler:

  • Havucu soyup uzun şeritler hâlinde kesin.
  • Biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve uzun şeritler hâlinde kesin.
  • Salatalığı soyun ve küçük parçalar hâlinde doğrayın.
  • Salatalık, süzme peynir ve limon suyunu karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Ispanaklı krepleri sebze ve salatalık sosuyla servis edin.

Malzemeler

 

  • 300 gram ıspanak
  • 300 mililitre yağsız süt
  • 3 adet yumurta
  • 350 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 1 adey büyük havuç
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet salatalık
  • 200 gram süzme peynir
  • 1 adet limon
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler