Sebze Eşliğinde Ispanaklı Krep

Sebze Eşliğinde Ispanaklı Krep

Hazırlanış

Hazırlık:
• Ispanaklar için bir tencere su kaynatın. Ispanaklı kreple başlıyoruz:
• Ispanakları güzelce yıkayıp kurulayın ve 1 dakikalığına kaynar suya daldırın.
• Sularını süzün, soğuk suyla durulayın ve iyice sıkın.
• Süt ekleyerek ıspanakları blenderde çekip püre hâline getirin.
• Tuz ve karabiber ekleyin.
• 3 yumurtayı bir kâseye kırıp çırpın, ıspanakların üstüne ekleyin.
• Bir kâsede 300 gram unla kabartma tozunu karıştırın. Ispanağı ekleyerek pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın.
• Ispanak karışımını bir plastik şişeye ya da ölçü kabına alın.
• Bir tavayı içine yağ koyarak ısıtın.
• Küçük bir kaşık yardımıyla krepleri tavada hazırlayın.
• Kreplerin her iki tarafını da yaklaşık 5 dakika pişirin. Sebzeler:
• Havucu soyup uzun şeritler hâlinde kesin.
• Biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve uzun şeritler hâlinde kesin.

Malzemeler

  • 300 gram ıspanak
  • 300 mililitre yağsız süt
  • 3 adet yumurta
  • 350 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 1 adey büyük havuç
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet salatalık
  • 200 gram süzme peynir
  • 1 adet limon
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler