İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Sebze Eşliğinde Ispanaklı Krep

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Hazırlık:
    • Ispanaklar için bir tencere su kaynatın.
  2. Prev2/3Next

    Ispanaklı kreple başlıyoruz:
    • Ispanakları güzelce yıkayıp kurulayın ve 1 dakikalığına kaynar suya daldırın.
    • Sularını süzün, soğuk suyla durulayın ve iyice sıkın.
    • Süt ekleyerek ıspanakları blenderde çekip püre hâline getirin.
    • Tuz ve karabiber ekleyin.
    • 3 yumurtayı bir kâseye kırıp çırpın, ıspanakların üstüne ekleyin.
    • Bir kâsede 300 gram unla kabartma tozunu karıştırın. Ispanağı ekleyerek pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın.
    • Ispanak karışımını bir plastik şişeye ya da ölçü kabına alın.
    • Bir tavayı içine yağ koyarak ısıtın.
    • Küçük bir kaşık yardımıyla krepleri tavada hazırlayın.
    • Kreplerin her iki tarafını da yaklaşık 5 dakika pişirin.
  3. Prev3/3Next

    Sebzeler:
    • Havucu soyup uzun şeritler hâlinde kesin.
    • Biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve uzun şeritler hâlinde kesin.
    • Salatalığı soyun ve küçük parçalar hâlinde doğrayın.
    • Salatalık, süzme peynir ve limon suyunu karıştırın.
    • Tuz ve karabiber ekleyin.
    • Ispanaklı krepleri sebze ve salatalık sosuyla servis edin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen