İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Sebze Graten

Oylama 0/5
Sebzeleri hazırlamakla işe başlayın. Sebzeleri yıkayıp aynı anda pişmeleri için eşit boyutlarda, küçük küçük doğrayın. Havuçların soyulması ve daha küçük parçalar hâlinde doğranması gerekir çünkü diğer sebzelerden daha uzun sürede pişerler. Tüm sebzeleri, bir avuç tuzla kaynatılan suyun içine atın. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeleri birkaç saniye pişirin. Böylece haşlanmış ama tamamen pişmemiş olacaklar.

Bu arada, graten sosunu hazırlamaya başlayın. Küçük bir tencerede tereyağını eritin; un, bir tutam tuz, beyaz biber ve müskat ekletin. Tüm malzemeleri karıştırırken, bir yandan da yavaşça sütü ekleyin. Malzemelerin iyice karışması ve sütün kremaya dönüşmesi için iyice karıştırın. Sosun arzu ettiğiniz kıvama ulaşması için süt ya da un ekleyebilirsiniz.

Sos hazır olduğunda, sebzeleri koyacağınız fırın tepsisini alın. Gerekirse sebzeleri daha küçük kesip biraz daha tuz ve biber ekleyebilirsiniz. Sebzelerin üstüne yarım limon suyu sıkıp sosu dökün. Son olarak, bolca peynir serpiştirin. Peynir, sebzelerin üstünde eriyecek, sebzeler de peynirin lezzetini emecektir.

Sebzeleri önceden 180 dereceye ısıtılan fırına verin. Sos ve peynir, altın rengi alana dek fırında pişirin. Bu rengi gördüğünüzde, yemeğiniz hazır demektir!
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Sebastião Castilho