Tarif

Sebzeleri hazırlamakla işe başlayın. Sebzeleri yıkayıp aynı anda pişmeleri için eşit boyutlarda, küçük küçük doğrayın. Havuçların soyulması ve daha küçük parçalar hâlinde doğranması gerekir çünkü diğer sebzelerden daha uzun sürede pişerler. Tüm sebzeleri, bir avuç tuzla kaynatılan suyun içine atın. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeleri birkaç saniye pişirin. Böylece haşlanmış ama tamamen pişmemiş olacaklar.

Bu arada, graten sosunu hazırlamaya başlayın. Küçük bir tencerede tereyağını eritin; un, bir tutam tuz, beyaz biber ve müskat ekletin. Tüm malzemeleri karıştırırken, bir yandan da yavaşça sütü ekleyin. Malzemelerin iyice karışması ve sütün kremaya dönüşmesi için iyice karıştırın. Sosun arzu ettiğiniz kıvama ulaşması için süt ya da un ekleyebilirsiniz.

Sos hazır olduğunda, sebzeleri koyacağınız fırın tepsisini alın. Gerekirse sebzeleri daha küçük kesip biraz daha tuz ve biber ekleyebilirsiniz. Sebzelerin üstüne yarım limon suyu sıkıp sosu dökün. Son olarak, bolca peynir serpiştirin. Peynir, sebzelerin üstünde eriyecek, sebzeler de peynirin lezzetini emecektir.

Sebzeleri önceden 180 dereceye ısıtılan fırına verin. Sos ve peynir, altın rengi alana dek fırında pişirin. Bu rengi gördüğünüzde, yemeğiniz hazır demektir!

Malzemeler

  • 1 adet brokoli
  • 1 adet karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 kalıp Ilha peyniri
  • 1 ölçü süt
  • 1 miktar beyaz biber
  • 1 miktar müskat

Benzer Tarifler