Sebze Kavurmalı Kuskus

Sebze Kavurmalı Kuskus

Tarif

Kuskus, hazırlaması çok kolay bir yemektir ve pilav, makarna ya da patatese iyi bir alternatiftir. Bu tarif için, yapması uzun süren sebzelerle başlayalım. Havucu soyup, soymadan kullanacağınız sebzeleri, mesela kabağı, patlıcanı ve biberi yıkayın. Hepsini küçük küçük doğrayın. Pırasanın sadece beyaz kısmını kullanın. Tüm sebzeler doğrandıktan sonra bir fırın tepsisini tereyağıyla yağlayın ve üstüne sebzeleri yerleştirin, doğranmış sarımsak serpin. Son olarak bir tutam tuz ve biber, susam tohumları, mercanköşk ve hafif zeytinyağı ve sirkeyle çeşnilendirin. Önceden 200 dereceye getirdiğiniz fırında 15 dakika pişirin.

Bu sırada kuskusu geniş bir kaseye koyun ve sıcak su ekleyin: 5 bardak kuskus için 1 bardak su. Tuz ve biberle çeşnilendirin ve suyun işini yapmasını beklerken kasenin ağzını bezle örtün. Kuskus tüm suyu çektiğinde ve iki katı büyüklüğe geldiğinde, ayırmak için çatal kullanın ve çeşnilendirin. Kuskusun sırrı çeşnisindedir. Biraz zeytinyağı dökün, gerekirse biraz da tuz ve biber ekleyin. Baharatlar özel bir lezzet katar, bu yüzden doğradığınız kişniş, maydanoz, nane ve mercanköşk yapraklarını ekleyin.

Sebzeler kavrulunca ve kuskus hazır olunca ikisini de aynı tabağa koyun ve kuru yemişlerle, Şam fıstığı ve Kaju fıstıklarıyla ve ince turp dilimleriyle süsleyin. Kavrulmuş sebzeli bu kuskus tarifinde birçok doku ve renk mevcut. Deneyin!

Malzemeler

  • 5 bardak kuskus
  • 1 bardak sıcak su
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet küçük kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tutam yabani mercanköşk yaprağı
  • 1 tutam kişniş yaprağı
  • 1 tutam nane yaprağı
  • 1 tutam maydanoz yaprağı
  • 25 gram Şam fıstığı
  • 25 gram kavrulmuş kaju fıstığı
  • 1 tutam susam tohumu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler