Sebze Kebabı ve Elma Kompostosu

Sebze Kebabı ve Elma Kompostosu

Hazırlanış

Hazırlık:
• İçinde ızgara bulunan fırını önceden 220 dereceye ısıtın. Sebzeleri marine ederek başlıyoruz:
• Kekik yapraklarını ince ince kıyın.
• Sarımsağı soyup doğrayın.
• Limonu ikiye bölüp bir kâseye suyunu sıkın.
• Kekik, sarımsak ve bir miktar zeytinyağını kâsede karıştırın.
• Tuz ve karabiber ekleyin.
• Sakız kabağını 1 santimetre kalınlığında doğrayın.
• Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
• Soğanı soyun, dörde bölün ve katmanlarını ayırın.
• Mantarları temizleyip ikiye bölün.
• Tüm sebzeleri yağlı karışımla karıştırın. Şimdi de elma kompostosuna geçiyoruz:
• Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve bölün.
• Elmaları bir tencereye koyun. 2 yemek kaşığı şeker, 100 mililitre su ve tarçın çubuğuyla birlikte kaynatın.
• Ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın.
• Elmaları 10

Malzemeler

  • 3 sap kekik
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 adet sakız kabağı
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 250 gram mantar
  • 1 kilogram elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 400 gram patates
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharat
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler