Sebze Kebabı ve Elma Kompostosu

Sebze Kebabı ve Elma Kompostosu

Tarif

Hazırlık:

  • İçinde ızgara bulunan fırını önceden 220 dereceye ısıtın.

 

Sebzeleri marine ederek başlıyoruz:

  • Kekik yapraklarını ince ince kıyın.
  • Sarımsağı soyup doğrayın.
  • Limonu ikiye bölüp bir kâseye suyunu sıkın.
  • Kekik, sarımsak ve bir miktar zeytinyağını kâsede karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Sakız kabağını 1 santimetre kalınlığında doğrayın.
  • Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
  • Soğanı soyun, dörde bölün ve katmanlarını ayırın.
  • Mantarları temizleyip ikiye bölün.
  • Tüm sebzeleri yağlı karışımla karıştırın.

 

Şimdi de elma kompostosuna geçiyoruz:

  • Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve bölün.
  • Elmaları bir tencereye koyun. 2 yemek kaşığı şeker, 100 mililitre su ve tarçın çubuğuyla birlikte kaynatın.
  • Ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Elmaları 10 dakika ya da yumuşayana dek soteleyin.
  • Tarçın çubuğunu çıkarın ve karıştırın.

 

Patates dilimlerini kızartma:

  • Bir tavada yağı kızdırın.
  • Yaklaşık 10 dakika, dışları kıtır kıtır olana dek patatesleri kızartın.
  • Kajun baharatı, tuz ve karabiber ekleyin.

 

Son olarak, kebapları hazırlayıp fırında pişiriyoruz:

  • Marine edilmiş sebzeleri şişe geçirin.
  • Şişleri bir alüminyum folyoyla birlikte tepsiye koyun.
  • Sebzeleri 10 dakika kadar ızgarada kızartın.
  • Ara sıra şişleri çevirin ve üstüne yağ sürün.

Malzemeler

 

  • 3 sap kekik
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 adet sakız kabağı
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 250 gram mantar
  • 1 kilogram elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 400 gram patates
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharat
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler