Sebze Tacı

Sebze Tacı

Tarif

Yavaş pişirilmiş sebze, Cheddar peyniri ve kestane

Bu tarifle oldukça gurur duyduğumu söylemeliyim - İskoç clootie hamur tatlısının dokularından ilham alan harika sebzeli bir ana yemek ve aynı zamanda herhangi bir et sever yemeklerinin yanında küçük bir dilim isterse, dolguya lezzetli bir alternatif sunuyor.

ÖN HAZIRLIK Fırını önden 180°C'ye ısıtın. Balkabağı, havuç ve pancarları temizleyin ve 3 cm'lik parçalar halinde doğrayın. Soğanları soyun ve dörde bölün. Her sebzeyi ayrı tutarak hepsini bir kızartma tepsisine yerleştirin. Kekik yapraklarını serpin, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve bir tutam deniz tuzu ve karabiber ekleyerek tepsiyi kaplayacak şekilde sallayın. 1 saat kadar pişirdikten sonra çıkarıp soğumaya bırakın. Porçini mantarını 100 ml kaynar su içinde bekletin. Un, kabartma tozu, sebze suyu ve tahılları geniş bir kaseye koyun, kestaneleri ufalayın ve bir tutam tuz ve karabiber ekleyin. Cheddar'ı kaba bir şekilde rendeleyin ve müskatın yarısını ince bir şekilde rendeleyin. Porçinileri çıkarın, kurutulmuş domateslerle ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin, sonra sadece son topraklı kısmını atarak porçiniyi beklettiğiniz suyu ekleyin. Yumurtayı sütle çırpın ve hepsini karıştırın. Soğuk pişmiş sebzeyi parçalamamaya dikkat ederek karıştırın ve gerekirse bir araya getirmek için fazladan süt ekleyin. 2 litrelik yapışmaz bir kek kalıbı, puding kabı veya 23 cm'lik kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile bolca yağlayın, karışımı içine koyun, yağlı kağıt ve sıkı şekilde çift kat folyo ile kaplayın, ardından gece boyunca buzdolabında bekletin.

SERVİS İÇİN Fırını önden 190°C'ye ısıtın. Sebzeli tacı etin üzerinde 1 saat 15 dakika veya kenarları çıtır çıtır olana kadar kızartın, sonra ters çevirin, dilimleyin ve servis edin. Gerekirse üstü örtülü şekilde servis etmeden önce 40 dakikaya kadar bekleyebilir.

Malzemeler

  • 1/4 balkabağı (300 gr)
  • 2 havuç
  • 200 gr çiğ pancar
  • 2 kırmızı soğan
  • 1 demet kekik (20 gr)
  • zeytinyağı
  • 10 gr kurutulmuş porçini mantarı
  • 400g kendi kendine kabaran un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 100 gr sebze suyu
  • 250 gr pişmiş karışık tahıl paketi
  • 180 gr vakumlu kestane veya kabuklu tuzsuz yarım ceviz
  • 50 gr Cheddar peyniri
  • 1 bütün müskat, rendelemek için
  • 6 adet kurutulmuş domates
  • 1 büyük serbest dolaşan tavuk yumurtası
  •  150 ml yarım yağlı süt
  • tuzsuz tereyağı

Benzer Tarifler