İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Sebze ve Salatalı Hafif Kızarmış Somon

Oylama 0/5
Bu tarife pişmesi en uzun sürecek malzemeden başlayalım: Patateslerden. Soyulmamış, iyice yıkanmış patatesleri bol tuzlu kaynar suya atın. Patateslerin kabuğunu soymadığınız için kabuklar, fazla tuzlu olmalarını etkileyecek. 30 dakika boyunca pişirin. Son 10 dakika bahar yeşilliklerini buharda pişirin. Yeşillikleri bir kaseye koyup haşlanan patateslerin üstüne yerleştirin ve gerekirse alüminyum folyoyla kapatarak buharın içeride kalmasını sağlayın.

Yeşillikler ve patatesler pişerken somonu hazırlayın. Somonu parçalamadan açıp kılçığını çıkarın. Tuz ve biberle çeşnilendiryin, susam çekirdekleri serpin ve yarım portakalın suyunu üstünde gezdirin. Biraz zeytinyağıyla kızartma tavasını kızdırın ve somonu kızartın. Önce deri kısmını kızartın; 3 dakika kadar, rengi değişene dek kızarsın. Rengi değiştikten sonra çevirin ve bir dakika boyunca iyice pişene kadar diğer tarafını kızartın.

Somonu tavadan alın ve portakal dilimlerini kızartmak için kullanın. Tavadaki yağın büyük kısmını kağıt havluyla alın ve altın sarısı bir renk alıp karamelize olana kadar portakal dilimlerini kızartın.

Son olarak, portakal dilimlerini somonun üstüne koyun ve patates ve bahar yeşillikleriyle servis edin, üstüne de biraz zeytinyağı ve limon suyu sıkın. Garnitür olarak aynı zamanda yeşil domates ve kırmızı soğanlı basit bir salata da servis edebilirsiniz. Domates ve soğanı doğrayın, tuz, kekik, zeytinyağı ve sirkeyle çeşnilendirin. İşte size sağlıklı, renkli bir yemek. Deneyin!
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Sebastião Castilho