Tarif

Her çorbada olduğu gibi sebzeleri doğramakla başlayın. Soğan ve sarımsak önce atılacağı için işe onları soyup doğramakla başlayın. Geniş bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve soğan ve sarımsağı hafifçe kızartın. Sonra daha hızlı pişmeleri için patatesleri soyup küp küp doğrayın. Ardından lahana ve havuçları hazırlayın. Bunları jülyen doğranmış olarak satın alabilirsiniz ya da kendiniz benzer şekilde doğrayabilirsiniz. Son olarak barbunyaları hafifçe kızartın. Sebzeler ölünce ve yumuşayınca, tuzla çeşnilendirin ve sebzelerin üstünü örtecek miktarda sıcak su ekleyin. Koyulaştırmak için biraz fasulye unu ekleyebilirsiniz. Bir avuç barbunyayı el değirmeninde çekerek çorbaya ekleyin. Kapağını kapatın ve 20 dakika boyunca kaynatın. Pişirme süresinin bitmesine 5 dakika kala makarnayı ekleyin. Çorba servise hazırdır. İsterseniz çorbanızı sucuk dilimleriyle süsleyebilirsiniz. Kıvamını da artırabilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet patates
  • 100 gram Portekiz lahanası
  • 100 gram Galega lahanası
  • 100 gram Savoy lahanası
  • 100 gram barbunya
  • 2 çorba kaşığı kırmızı biber
  • 1 adet havuç
  • 70 gram makarna
  • 1 miktar baharatlı sucuk
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar su

Benzer Tarifler