Sebzeli Çili

Sebzeli Çili

Tarif

Biberleri, soyulmuş ve ikiye bölünmüş kırmızı soğanı, toz kırmızıbiberi, kimyon tohumlarını mutfak robotuna koyun. Sarımsak eziciyi kullanarak soyulmamış sarımsağı ezin. Yapraklarını kenara ayırdığınız kişniş saplarını, iki yemek kaşığı yağı ekleyin ve çalıştırın. Tencereye boşaltın. Tohumları çıkarılmış, rastgele doğranmış dolmalık biberleri, süzülmüş nohutları ve fasulyeleri, bir tutam tuz, karabiber ve domates püresini ekleyip iyice karıştırın. Kapağını kapatın. Tortillaları ikiye katlayın ve yarım santimetre kalınlığında şeritler hâlinde kesin. Fırın tepsisine yayın ve çıtır çıtır olup kızarana kadar fırına atın.

Bir sürahinin içine kişniş yapraklarının çoğunu, bir tutam tuzla karabiberi, soyulmuş avokadonun yarısını, yoğurdu ve iki misket limonunun suyunu koyup el blendırıyla pürüzsüz bir kıvama getirin. Çilinin tadına bakın, gerekirse çeşnilendirin ve kapağını açık bırakın. Fırındaki tortilla’ları çıkarıp bir kaseye yerleştirin. Marulu iri dilimler hâlinde kesin ve kaseye ekleyin. Avokadoyu kaşıkla parçalayarak üstüne koyun. Salatalığı sebze soyacağı yardımıyla ince şeritler hâlinde kesin. Yarım çili biberini ince ince doğrayın. İkisini de üstüne serpiştirin.

Çilinin ortasında bir boşluk açın ve pirinci dökün. Pirincin ısınması için birkaç dakika kapağını kapalı tutun. Salatanın üstüne hazırladığınız sosu dökün. Kalan kişniş yapraklarını üstüne serpin. Kalan chili biberini ince ince kıyıp üstüne serpiştirin. İkiye bölünmüş çeri domatesleri de ekleyip karıştırın. Üstüne yoğurt gezdirerek servis edin.

Malzemeler

  • 1 adet kurutulmuş füme chipotle biberi
  • 2 adet çili biberi
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı tatlı füme toz kırmızı biber
  • 1 yarım tatlı kaşığı kimyon tohumu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 demet taze kişniş
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 2 adet dolmalık biber
  • 1 kutu nohut konservesi
  • 1 kutu siyah fasulye konservesi
  • 700 gram domates püresi
  • 250 gram önceden pişirilmiş uzun taneli yabani pirinç
  • 4 adet mısır tortillası
  • 2 adet olgun avokado
  • 3 yemek kaşığı yağsız yoğurt
  • 2 adet misket limonu
  • 1 adet marul
  • 1 adet salatalık
  • 1 avuç çeri domates

Benzer Tarifler