Tarif

Kuzu pirzolaların etini kemiğinden ayırın. Üzerine zeytinyağı ve 3-4 dal biberiye koyup kullana dek bu şekilde buzdolabında bekletin.

Zeytinyağını tavaya dökün, tuz da ekleyip ve ısıtın.

Marine olan etlerin üzerine karabiber serpip etleri ısınan tavaya yerleştirin. Etleri tavada çevirerek mühürleyin.

Havucun kabuklarını soyun, ortadan ikiye bölün ve kabaca doğrayın.

Domatesleri dörde kesin ve ortasındaki çekirdekli kısımlarını çıkartın. Kalan kısmını kabaca doğrayın.

Mühürlenen etleri bir tabağa alın.

Etin piştiği tavayı tekrar ateşe koyup içine havuçları ve domatesleri ekleyin. Karıştırarak soteleyin.

Soğanın kabuklarını soyup kabaca doğrayın ve sotelenmekte olan sebzelerin içine ekleyin. Üzerlerine tuz, karabiber ekleyin.

Sarımsağın kabuklarını soyup ince doğrayın, biberleri halka halka doğrayın ve hepsini tavaya ilave edin.

Sebzelerin içine domates salçasını ekleyin ve tabaktaki etleri ilave edin. Üzerlerine nar ekşisi gezdirin. Çeyrek limonun suyunu da sıkıp limon kabuklarını da yemeğin içine atın.  Karıştırarak pişirmeye devam edin.

Taze nane yapraklarını ve biberiyeleri incecik kıyıp yemeğe ilave edin. Karıştırıp pişmeye bırakın. Yemeğin pişip pişmediğini anlamak için havuçların sertliğini kontrol edin.  Bu yemek için hafif diri kalmaları yeterlidir.

Yemeğin içine tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın. Tereyağı yemeğin sosunun hafif koyulaşmasını sağlayacaktır.

Maydanozun yapraklarını saplarından ayıklayın.

Pişen yemeği büyükçe bir servis tabağına alın. Üzerine karabiber ve tuz serpin. Ayıklanan maydanoz yapraklarını serpiştirin. Birkaç yaprak da taze nane ekleyin. İsteğe bağlı olarak üzerine tekrar nar ekşisi gezdirilebilir. Sıcak servis edin. 

Malzemeler

Benzer Tarifler