Tarif

Hamuru hazırlamak için mutfak robotunun kasesinin içine 2 su bardağı un, bir su bardağının 3 te 2 si kadar su, 10 gr kuru maya, 1 tatlı kaşığı tuz ve ½ çay bardağı kadar zeytinyağını koyup malzemeler bir hamur kıvamını alıncaya dek robotu çalıştırın. 

Kırmızı soğanın kabuklarını soyup ince ince yarım ay şeklinde dilimleyin.

Kapya biberlerin sap kısımlarını kesip biberleri ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın.

Dolmalık yeşil biberlerin de sap kısımlarını kesip biberleri irice parçalara kesin. Çekirdek ve damar kısımlarını temizleyin.

Kemer patlıcanın sap kısmını kesip alın. Patlıcanı uzunlamasına ince olacak şekilde dilimleyin.

Doğranan tüm sebzelerin üzerine fesleğen yapraklarını serpiştirip kabaca zeytinyağı gezdirin.

Izgara tavasını ocağa koyup ısınmaya bırakın.

Kabağı ortadan ikiye kesip verev biçimde kalın olmayacak şekilde doğrayın.

2 iri diş sarımsağı bıçağın düz yüzüyle ezip kabuklarını soyun ve uzunlamasına dilimleyin.

Isınan ızgara tavasına dolmalık biberleri ve kırmızı soğanları dizip orta ya da küçük boy bir tencerenin tabanıyla üzerlerine bastırarak pişirin. Böylece sebzelerin hepsi ızgaranın yüzeyine değip ızgaranın izini alacak ve daha çabuk pişecektir.

Soğan ve biberler piştikten sonra onları alıp bir tabağa aktarın ve patlıcanları ızgara tavasına dizip çevirerek pişirin. Patlıcanların ardından kapya biberlere de aynı işlemi uygulayın.

Hamuru mutfak robotundan alıp düz bir zeminin üzerinde elinizle biraz daha yoğurun. Hamur elinize yapışmıyorsa ve elastik bir durumdaysa kıvamı tutmuş demektir.

Hamuru bir kabın içine yerleştirip üstünü streçleyin ve kabı fırının üzerine koyup hamuru fırın ısınana dek mayalanmaya bırakın.

Düz zeminin üzerine biraz un serpiştirip mayalanan hamuru koyun, oklava yardımıyla hamuru dikdörtgen şeklinde açın.

Hamurun size doğru olan kenarına, 3 parmak kadar boşluk bırakarak, patlıcanları dizin. Yanına aynı şekilde çiğ haldeki kabakları yerleştirin.

Hamurun üzerine gelişigüzel doğranmış sarımsakları serpin.

Domatesi orta incelikte dilimleyip kabağın yanına dizin. Kapya biberleri kabakların, dolmalık yeşil biberleri de patlıcanların üzerine yerleştirin.

Kırmızı soğanı domatesin yanına yayın.

Kaşkaval peynirinden kalın olmayacak 7-8 dilim kesin. Dilerseniz rendeleyebilirsiniz. Peyniri biberlerin üzerine dizin. Rokaları da malzemelerin üzerine yayın.

Üç parmak boşluk bıraktığınız yerinden tutarak hamuru malzemeler içinde kalacak şekilde rulo yapar gibi sarın. Uç kısmına geldiğinizde sarma işlemini bırakın.

1 adet yumurtayı kaseye kırıp çırpın ve hamurun uç kısmına sürüp hamuru son kez sararak birbirine yapıştırın. Böylece yumurta hamur fırında pişerken açılıp malzemelerin etrafa saçılmasını önleyecektir.

Tezgaha biraz daha un serpin.

Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin.

Hazırladığınız ruloyu ikişer parmak kalınlığında dilimleyin ve her bir dilimi tezgahtaki unlanmış alanın üzerinde hafifçe yuvarlar gibi yaparak avcunuzun içinde sıkıştırıp üst kısımlarını hafifçe kapatın. Eğer bu işlemi yapmazsanız hamurlar fırında pişerken git gide açılıp içindeki malzemeler yayılacaktır.

Hazırladığınız hamurları fırın tepsisine yan yana dizdikten sonra 220 dereceye ısıtılmış fırına verip hamurlar hafif kahverengi bir renk alıncaya dek kontrollü bir şekilde pişirin.

Pişen focacciaları fırından alıp servis edin. 

Malzemeler

Hamur için:

  • 2 su bardağı un
  • 0.75 bardak su
  • 10 gram kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 0.5 çay bardağı zeytinyağı

İçi için:

  • 1 adet kırmızı soğan
  • 3 adet kapya biberi
  • 2 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 adet kemer patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 2 iri diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam fesleğen
  • 1 kalıp kaşkaval peyniri
  • 1 avuç roka

Hamura sürmek için:

  • 1 adet yumurta

Benzer Tarifler