İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Sebzeli Krep

Oylama 0/5
Krep yaparken her zaman tereyağıyla başlamak gerekir. Topaksız bir karışım elde edinceye dek malzemeleri bir kasede karıştırın. Ardından tuz, karabiber ve ince ince doğranmış kekik yaprağı ekleyin. Kreplere farklı bir lezzet katacaktır bu. Hamur hazır olduğunda, 30 dakika dinlendirin. Bu sayede, kreplerin içine dolduracağımız sebzeleri hazırlayacak zamanımız olacak.

Tüm sebzeleri yıkayın, soyun ve doğrayın. Eşit bir şekilde pişmeleri için, hepsini hemen hemen aynı boyuta doğrayın. Seçeceğiniz sebzeler, kişisel zevklere ya da buzdolabındaki kullanmak istediğiniz sebzelere göre değişebilir. Sebzeleri, önceden zeytinyağı ve tereyağı koyulup ısıtılmış tavaya ekleyin, üstlerine tuz ve karabiber ekin. Ardından, sebzeler yumuşayıp sönene dek, düşük ısıda soteleyin.

Kreplerin içine koyacağımız sebzeler ve hamurumuz hazır olduğuna göre, krepleri yapmaya başlama zamanı geldi! Yapışmaz bir tavada bir miktar, kreplerin yapışmasını önleyecek kadar tereyağını eritin, bir kepçe yardımıyla bir miktar hamuru tavaya dökün. Başta kullandığınız tereyağı, tüm krepler için yeterli olacaktır, tavanın hafif yağlı olması yeterlidir. Ardından, karışımın tavanın dibinde yayılması için hızlı hareketlerle tavayı döndürün. Karışımın çabuk pişecek, ince bir hâl alması gerekiyor. Küçük baloncuklar çıkmaya başladığında, krepin diğer yüzünü döndürme zamanı gelmiş demektir. Diğer yüzünü de eşit sürede pişirin. Her bir krepin yapılışı, bir dakikadan az sürecektir. Yani tüm dikkatinizi ona vermeniz gerekir. Bir anlık dalgınlık, krepin yanmasına neden olabilir. Krepin uçları altın rengi alıp hafifçe kıvrılmaya başladığında, krep hazır demektir. Diğer krepe geçin ve karışım bitene, tüm krepler hazır olana dek bu işleme devam edin.

Son olarak, her bir krepin içine sotelenmiş sebzelerden koyup, sebzeleri içinde tutacak şekilde krepleri katlayın. Tüm kreplere aynı işlemi uyguladığınızda, krepleriniz servise hazır demektir. Bu hafif ve sağlıklı bir yemek olmasın yanı sıra, çocuklara daha çok sebze yedirebilmenin harika bir yoludur. Siz de mutlaka deneyin!
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Sebastião Castilho