İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Sebzeli Lahmacun

Oylama 0/5

Fırını önceden 230 dereceye ayarlayın.

Hamurun Hazırlanışı: Bir kapta taze mayayı suyla (suyun vücut sıcaklığı olan 37 dereceye getirilmesi gerekiyor), şekerle ve zeytinyağıyla karıştırın. 15 dakika bekletin. Bu, hamurun kabarmasını biraz daha hızlandıracaktır.

Un ve tuzu büyük bir karıştırma kabına koyup çırpıcıyı orta hızda çalıştırın. Yavaş yavaş tüm sıvı malzemeleri hamura ekleyin. Yaklaşık 5 dakika karıştırın. Hamuru güzelce unlanmış bir yüzeye alın, parlak ve elastik bir hamur hâline gelen dek 5 dakika yoğurun. Hamuru az bir miktar unladığınız bir kaba geri alın ve üzerini streç filmle sıkıca kapatın, kabarması için sıcak bir yerde 1 saat kadar bekletin.

Hamuru tekrar çıkarıp 5 dakika yoğurun. Hamuru açıp 5-6 santim kalınlığında diskler yapın. Bunları da eşit ebatlarda ve yarım santim kalınlığında açın. Bunlar siz harcı hazırlarken daha sonrası için saklanabilir. 

Domates Sosunun Hazırlanışı: Soğan ve sarımsağı yağda pişirin ve baharatları ekleyin. 2-3 dakika pişirip geri kalan malzemeleri ekleyin. 5 dakika boyunca orta ateşte karıştırarak pişirin. 

Sebzeli Lahmacun Harcı Hazırlanışı:Kabak dilimlerini baharatlayıp döküm ızgaraya yerleştirin. Renk almaları için çevirmeden önce 3-4 dakika bekleyin. 2-3 dakika daha tutup ızgaradan alın. Aynı şeyi kırmızıbiberler için de yapın. Önce yağlayıp baharatlayın ve 5-8 dakika ızgarada güzelce pişirin. 

Açılmış bir hamur alın ve domates salçasını hamurun üstüne bir kaşık yardımıyla eşit olarak yayın. Kabak, kırmızıbiber ve peyniri hamura yerleştirin, bir miktar da sumak serpip fırında 5-6 dakika pişirin.

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Tom Aikens