Tarif

Fırını önceden 230 dereceye ayarlayın.

Hamurun Hazırlanışı: Bir kapta taze mayayı suyla (suyun vücut sıcaklığı olan 37 dereceye getirilmesi gerekiyor), şekerle ve zeytinyağıyla karıştırın. 15 dakika bekletin. Bu, hamurun kabarmasını biraz daha hızlandıracaktır.

Un ve tuzu büyük bir karıştırma kabına koyup çırpıcıyı orta hızda çalıştırın. Yavaş yavaş tüm sıvı malzemeleri hamura ekleyin. Yaklaşık 5 dakika karıştırın. Hamuru güzelce unlanmış bir yüzeye alın, parlak ve elastik bir hamur hâline gelen dek 5 dakika yoğurun. Hamuru az bir miktar unladığınız bir kaba geri alın ve üzerini streç filmle sıkıca kapatın, kabarması için sıcak bir yerde 1 saat kadar bekletin.

Hamuru tekrar çıkarıp 5 dakika yoğurun. Hamuru açıp 5-6 santim kalınlığında diskler yapın. Bunları da eşit ebatlarda ve yarım santim kalınlığında açın. Bunlar siz harcı hazırlarken daha sonrası için saklanabilir. 

Domates Sosunun Hazırlanışı: Soğan ve sarımsağı yağda pişirin ve baharatları ekleyin. 2-3 dakika pişirip geri kalan malzemeleri ekleyin. 5 dakika boyunca orta ateşte karıştırarak pişirin. 

Sebzeli Lahmacun Harcı Hazırlanışı:Kabak dilimlerini baharatlayıp döküm ızgaraya yerleştirin. Renk almaları için çevirmeden önce 3-4 dakika bekleyin. 2-3 dakika daha tutup ızgaradan alın. Aynı şeyi kırmızıbiberler için de yapın. Önce yağlayıp baharatlayın ve 5-8 dakika ızgarada güzelce pişirin. 

Açılmış bir hamur alın ve domates salçasını hamurun üstüne bir kaşık yardımıyla eşit olarak yayın. Kabak, kırmızıbiber ve peyniri hamura yerleştirin, bir miktar da sumak serpip fırında 5-6 dakika pişirin.

Malzemeler

  • 2 adet ince dilimlenmiş kabak
  • 2 adet doğranmış kırmızı biber
  • 50 mililitre zeytinyağı
  • 1 miktar beyaz peynir
  • 2 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber

Hamur için:

  • 25 gram taze maya
  • 600 mililitre su
  • 15 gram pudra şekeri
  • 100 mililitre zeytinyağı
  • 1 kilogram beyaz ekmek unu
  • 100 gram irmik unu
  • 18 gram tuz

Domates sosu için:

  • 1 adet ince kıyılmış kırmızı soğan
  • 3 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 100 mililitre zeytinyağı
  • 1 yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yarım tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 yarım tatlı kaşığı sumak
  • 1 yarım tatlı kaşığı zahter baharat karışımı
  • 3 tutam karabiber
  • 1 tutam tütsülenmiş paprika
  • 5 gram pudra şekeri
  • 150 gram domates salçası

Benzer Tarifler